Hozzávalók:
2 nagyobb édesburgonya
140 gramm kecskesajt
1/3 csésze pekándió
1/3 csésze aszalt vörösáfonya
2 evőkanál balzsamecetkrém
1 teáskanál só
1 teáskanál édespaprika
1 evőkanál olíva olaj
3 evőkanál méz
1 citrom héja
15 bazsalikomlevél
Elkészítés:
1.Melegítsük elő a sütőt 250 fokra!
2.Egy kisebb tálkában keverjük össze az olíva olajat a sóval és az édespaprikával!
3.Hámozzuk meg az édeskrumplit és szeljük ujjnyi vastag karikákra!
4.A krumplidarabokat forgassuk meg az olíva olajos keverékben, majd helyezzük egy sütőpapírral kibélelt sütőbe, és nagyjából 8-10 perc alatt süssük aranybarnára a szeleteket!
5.A kész édesburgonyára halmozzunk kecskesajtot, majd szórjuk meg a pekándióval és az aszalt vörösáfonyával! Csorgassunk rá egy kevés mézet és szórjuk meg citromhéjjal!
6.Tálalás előtt jöhetnek a friss bazsalikomlevelek is! Jó étvágyat hozzá!