Ez az édesburgonyás előétel maga a mennyország

2016. november 01.
Az édesburgonya olyan, mintha a krumpli és a sütőtök szerelemtől fűtött házasságából született volna - egészségesebb, mint a hagyományos burgonya, laktatóbb, tömörebb, mint az édes sütőtök. És nem mellesleg belőle készül a világ egyik legjobb előétele is!

Hozzávalók:

2 nagyobb édesburgonya
140 gramm kecskesajt
1/3 csésze pekándió
1/3 csésze aszalt vörösáfonya
2 evőkanál balzsamecetkrém
1 teáskanál só
1 teáskanál édespaprika
1 evőkanál olíva olaj
3 evőkanál méz
1 citrom héja
15 bazsalikomlevél

Elkészítés:

1.Melegítsük elő a sütőt 250 fokra!

2.Egy kisebb tálkában keverjük össze az olíva olajat a sóval és az édespaprikával!

3.Hámozzuk meg az édeskrumplit és szeljük ujjnyi vastag karikákra!

4.A krumplidarabokat forgassuk meg az olíva olajos keverékben, majd helyezzük egy sütőpapírral kibélelt sütőbe, és nagyjából 8-10 perc alatt süssük aranybarnára a szeleteket!

5.A kész édesburgonyára halmozzunk kecskesajtot, majd szórjuk meg a pekándióval és az aszalt vörösáfonyával! Csorgassunk rá egy kevés mézet és szórjuk meg citromhéjjal!

6.Tálalás előtt jöhetnek a friss bazsalikomlevelek is! Jó étvágyat hozzá!