Karácsonyi workshop zöldeknek

2016. november 22.
A PandArte bloggere egy szuper programot ajánl nektek most vasárnapra! Egyszerre lesz zöld, gasztro és karácsonyi!

Napjainkban egyre nagyobb figyelmet kap a „zöldítés”, amely mind a környezetünkben, mind az életvitelünkben fontos szerepet kap. Hogy minden szuper dolgot megtaláljatok ezzel kapcsolatban Budapesten, látogassatok el a „kiskertpiac”-ra, ahol most vasárnap szuper karácsonyi workshopokkal is várnak mindenkit.

„A kiskertpiac ötlete már jó ideje érlelődött bennem. Számos életmóddal és környezetvédelemmel kapcsolatos rendezvény szervezőjeként észrevettem, hogy nem igazán van Budapesten olyan hely, ahol ebben a témában ilyen módon inspirálódni lehetne. A kiskertpiac nemcsak vásártér, ahol elsősorban termelői növényeket, virágokat, gasztronómiai finomságokat és természet közeli ékszereket, lakás kiegészítőket, dekorációkat lehet beszerezni, hanem egy közösségi tér és esemény is. Szakértők és lelkes megvalósítók adnak tanácsokat, tartanak előadásokat, civil szervezetek képviselőivel lehet beszélgetni, tőlük különböző „növényes” és egyéb környezettel kapcsolatos témákban információkhoz jutni” – meséli Farkas Andrea szervező.

Ez a piac követi az évszakok változását, mint ahogy a növények is átalakulnak a kertben. Általában havi rendszerességgel kerül megrendezésre, a minden alkalommal résztvevő virág és növény árusok, különleges gasztronómiai finomságok és a természet közeli dizájn/vintázs alkotások mellett különböző témájú kísérő események vannak az adott időszaknak megfelelően.

Ezen a vasárnapon beszerezhetők lesznek lakásunk, környezetünk adventi díszei és rendhagyó ajándékok is. A kísérő rendezvényen, a „csináld magad! MATINÉ” különböző kreatív workshopjain, előzetes bejelentkezést követően vehetnek részt az érdeklődők.

„Az általam eddig szervezett életmód és környezettudatos életvitel szemléletét közvetítő rendezvények tapasztalata, hogy fontos, hogy ne csak beszéljünk a jó dolgokról, hanem inspirációt, konkrét lehetőséget adjunk ez esetben a városban élőknek a növényesítéshez, a saját környezetük minél természetesebb világ kialakításához. Workshopjainkkal a piac vásárlóit motiváljuk a saját élmény által megteremtett alkotásra, különböző civil szervezetek bemutatkozásával példaértékű kezdeményezések megismerését, csatlakozási lehetőséget biztosítunk, környezettudatos, kreatív gyerekprogramokat tartunk, illetve fogadunk, vagy „csak” jóízű beszélgetésekhez nyújtunk közösségi teret széles korosztály számára akár kutyussal érkezve” – meséli Andrea.

Legyen virágos, alkotós, ünnepi hangulatú vasárnapunk! Az Ankert igazán szuper helyszín ehhez, hiszen az autentikus enteriő jó hangulatot biztosít a piacnak. A hidegtől sem kell félni, fűtött helyen lesz minden!

Időpont: november 27., vasárnap 10.00 – 16.00
Cím: Anker’t, 1061 Budapest, Paulay Ede u. 33.

Bővebb infó ITT!