Elég csak egyszer rászánni magunkat, hogy sós verzióban készítsünk palacsintát, és máris egészen új horizont nyílik meg az eddigi kakaós-lekváros csőlátásunk előtt. A recept alig igényel változtatást, de rengeteg szuper variáció létezik, amikkel a palacsinta egészségesebb és laktatóbb lehet – így akár reggelire, sőt vacsorára is fogyaszthatjuk!
Fotó: Profimedia – Red Dot
Hozzávalók:
1/4 csésze kókuszliszt
1/2 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
2 tojás
1/2 csésze kókusztej
1/2 zúzott avokádó
3 szál újhagyma vékony karikákra vágva
kevés vaj
avokádó szeletek
A petrezselymes-citromos vajhoz:
3 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál friss petrezselyem
1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
1. Egy kisebb tálban keverjük össze a lisztet a sütőport és a sót.
2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a tejet, a tojásokat, a korábban összezúzott avokádót és a hagymát. A száraz alapanyagokat lassan keverjük a nedvesekhez, míg egyenletes masszát nem kapunk.
3. Olvasszunk vajat egy serpenyőben, és néhány perc alatt süssünk aranybarna palacsintákat!
4. Készítsük el a citromos-petrzselymes vajat: olvasszuk fel a vajat, nyomjuk bele a citromlevet és a friss petrezselymet, néhány perc alatt főzzük össze!
5. A palacsintákat friss avokádószeletekkel és a könnyű citromos-fűszeres vajjal tálaljuk!