Ezeket edd, ha rád jön az éjjeli nassolhatnék!

2016. november 18.
Az éjjel ránktörő nassolási vágynak cukros, egészségtelen édességekkel eleget tenni vagy azt leküzdve korgó gyomorral, idegesen lefeküdni majdnem egyformán rossz érzés. Ha a kései órákon megkívánnánk valami finomságot, próbáljunk inkább megfelelő falatokat választani.

1. Szaftos szendivcs helyett avokádós pirítós

Ahelyett, hogy nekiállnánk hatalmas, sonkával és sajttal tömött bagetteket készíteni, pirítsunk meg inkább egy szelet – lehetőleg teljes kiőrlésű – kenyeret és kenjük meg némi krémes avokádóval. Az avokádó valódi superfood, tele van vitaminokkal, és bár állaga zsíros és krémes, azért mégsem olyan, mintha libazsír kerülne a kenyerünkre.

2. Chips helyett popcorn

Van olyan, hogy egyszerűen muszáj valami sós rágcsát ennünk, de ismerjük el, a chips annyira olajos, fűszeres és egészségtelen, hogy az ember csak nehezen számol el a lelkiismeretével egy zacskó után – pláne, ha az éjjel kerül kibontásra. Ha már ilyesmire vágyunk, döntsünk inkább a kevésbé káros popcorn mellett – legjobb házi verzióban nem túl sok sóval!

Fotó: Profimedia – Red Dot

3. Fagyi helyett görög joghurt

Tudjuk, a kettő messze ne ugyanaz, de mindkettő hűs, krémes finomság – ráadásul a görög joghurtba pakolhatunk egy rakás édes, friss gyümölcsöt is. Cukor viszont nem kell már rá…

4. Sütemény helyett banán és mogyoróvaj

Ha édesszájúak vagyunk, és éjjel is hajlandóak vagyunk elmenni az éjjel-nappaliba egy összeszáradt muffinért, tartsunk inkább otthon banánt és egy üveg mogyoróvajat! A banán egészséges és tele van káliummal, két kanál mogyórvaj pedig kielégítheti az édesség utáni vágyat és eltömíthet minket éjjelre. És sokkal jobb megoldás, mint a cukros, egészségtelen édességek.

PureWow