Friss, ropogós keksz egyenesen a sütőből – van ennél jobb? A mandula krémessé teszi, a fenyőmag lágy roppanósságot ad, nekünk pedig csak annyi a dolgunk, hogy képesek legyünk leállni vele!
Hozzávalók:
400 gramm mandula paszta
1 és ¼ csésze porcukor
¼ teáskanál só
1 evőkanál narancshéj
4 nagy tojásfehérje felverve
1 csésze fenyőmag
Elkészítés:
A mandula pasztát törjük darabokra, keverjük össze a cukorral és a sóval! Adjuk hozzá a narancshéjat, majd a tojásfehérjét három részletben és robotgéppel dolgozzuk össze a tésztát!
Hagyjuk pihenni egy órán keresztül.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra! Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral! Halmozzunk evőkanálnyi tészta-adagokat a tepsire úgy, hogy legyen helyük sülés közben! Mindegyiket szórjuk meg 1-1 evőkanál fenyőmaggal!
Nagyjából 20 perc alatt süssük meg őket!