Édesség könnyedén: isteni fenyőmagos keksz

2016. december 14.
A házi készítésű kekszeknél semmi sem lehet finomabb: néhány darab a kávé vagy a tea mellé biztosan megédesíti a napunkat! Próbáljuk ki ezt az omlós, olasz kekszet krémes mandulával és fenyőmaggal!

Friss, ropogós keksz egyenesen a sütőből – van ennél jobb? A mandula krémessé teszi, a fenyőmag lágy roppanósságot ad, nekünk pedig csak annyi a dolgunk, hogy képesek legyünk leállni vele!

Hozzávalók:

400 gramm mandula paszta
1 és ¼ csésze porcukor
¼ teáskanál só
1 evőkanál narancshéj
4 nagy tojásfehérje felverve
1 csésze fenyőmag

Elkészítés:

A mandula pasztát törjük darabokra, keverjük össze a cukorral és a sóval! Adjuk hozzá a narancshéjat, majd a tojásfehérjét három részletben és robotgéppel dolgozzuk össze a tésztát!

Hagyjuk pihenni egy órán keresztül.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra! Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral! Halmozzunk evőkanálnyi tészta-adagokat a tepsire úgy, hogy legyen helyük sülés közben! Mindegyiket szórjuk meg 1-1 evőkanál fenyőmaggal!

Nagyjából 20 perc alatt süssük meg őket!