Hogyan ajándékozzunk utazást?

2016. december 16.
Ajándékozzunk néhány napos utazást - az utazzmaskepp.cafeblog.hu szerzője, Kádár Tímea azt is elárulja, mire érdemes figyelnünk.

Fotó: Profimédia – Red Dot

A szülőknek, nagyszülőknek általában már mindenük megvan, nem vágynak újabb tárgyakra, vagy nem könnyű eltalálni az ízlésüket, nehezebb az ajándékozás. Egy néhány napos utazással viszont élményt ajándékozhatunk, ami örök emlék marad. Párunkat is garantáltan elkápráztatjuk, ha ezt találja a fa alatt. Vagy akár az egész család felkerekedhet, hogy néhány napot együtt töltsünk – ennél szebb ajándék nem is kell. Ráadásul az utolsó pillanatban is megvehetjük, elkészíthetjük. Nézzünk, hogyan érdemes.

Ebbe az őrségi kúriába, az Antik vendégházba is vehetünk ajándékkupont, 40 ezer forint két főnek két éjszakára bőséges reggelivel.

1. Ha jól ismerjük az illetőt, és tudjuk, hogy milyen jellegű szállodákat szeret, esetleg nagy vágya, hogy eljusson valahova, vagy rendszeresen visszajár egy adott szállodába, akkor egyszerűen vegyük fel velük a kapcsolatot. Általában a honlapjukon fel is ajánlják az ajándékkártya lehetőségét.

2. A legtöbb esetben azonban jobb a rugalmasság. Érdemes megnézni a szállodaláncokat, ahol tetszés szerint a lánchoz tartozó magyarországi és külföldi szállások közül válogathat a megajándékozott. A Hotelboxnál egy 3 éjszakás 2 fős ajándékcsomagot Európa 16 országának 1600 szállodájának bármelyikében beválthat a megajándékozott.

3. Több munkával jár, de személyesebb ajándék, ha mi magunk szervezzük meg az utazást és a programokat, és ezt egy saját készítésű utalvánnyal adjuk át. Választási lehetőséget is kínálhatunk többféle utazás közül.

4. Ha nem szeretnénk, vagy nem tudjuk egy utazás árát az ajándékra költeni, akkor vehetünk útikönyvet, applikációt, városkártyát. Vehetünk az utazáshoz szükséges praktikus tárgyakat, például bőrönd, termosz. És van egy sor kreatív ajándéktárgy, mint a kaparós térkép, amin lekaparhatjuk, ahol már jártunk.

5. Bizonyosodjunk meg arról, hogy az ár nem lesz rányomtatva az utalványra. Mindig figyeljünk arra, hogy az utalvány lehetőleg ne kényszerítse olyan költségekbe a másikat, ami megterhelő lehet számára. (Például ne legyen olyan messze, hogy a benzinköltség túl sok legyen.)

Kaparós térkép a Pazar cuccoktól

A cikket ITT találod!