Villámgyors szilveszteri vendégváró: kecskesajtos mártogatós

2016. december 30.
Idén nem érdemes bajlódni a sonkatekercsekkel és kaszinótojásokkal megrakott hidegtálakkal – készítsünk inkább egy különleges, mégis egyszerű mártogatóst a szilveszteri bulira!

Jó magyar szokás szerint a szilveszterre is bőséges ünnepi asztallal készülünk, pedig ilyenkor többnyire még alig hevertük ki a karácsonyi traktát. Nehéz, húsos ételek helyett idén próbálkozzunk inkább ezzel a vendégváróval: egyszerű, gyorsan elkészíthető mártogatós, olvadós kecskesajttal és fűszeres paradicsommal, amit lehetetlen abbhagyni.

Hozzávalók:

 

2 evőkanál olíva olaj

1 hagyma felaprítva

2 gerezd fokhagyma felaprítva

egy konzerv egész paradicsom

1 teáskanál oregánó

½ szárított teáskanál bazsalikom

2 evőkanál friss bazsalikom

só és bors

340 gramm kecskesajt

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és vajazzunk ki egy hőálló serpenyőt!

Egy közepes méretű fazékban hevítsünk olíva olajat, majd pirítsuk rajta üvegesre a hagymát 4-5 perc alatt. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk további 1-2 percig, míg illatos nem lesz.

Öntsük a fazékba a paradicsomot és közepes lángon forraljuk össze. Adjuk hozzá az oregánót és a szárított bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és 10-15 perces rotyogás mellett hagyjuk összeérni az ízeket.

A kecskesajtot oszlassuk el a kivajazott serpenyő alján, egyenletes rétegben. Öntsük rá a paradicsomos szószból egy ¾ csészével.

Süssük 10-15 percig, majd melegen tálaljuk friss bazsalikommal és bagett-tel!