Modern bisztró Újpesten – lánykéréssel

2017. január 03.
Újpest-Központban mintha megállt volna az idő, legalábbis ha az egyik áruház kirakatát nézegetjük. De a főtéri bisztró nagyon is lépést tart a trendekkel: a dizájnra és az ízekre sem lehet panaszunk.

Neves séfek, bisztró hangulat, szezonális alapanyagok – ezekre alapoz az Újpest-Központban üzemelő Központ Bisztró, ahová akkor is érdemes betérnünk, ha egyébként nem sűrűn fordulunk meg ezen a környéken. Aki pedig arrafelé lakik/dolgozik, biztosan nem fog elmenni mellette.

Fűszeres forralt bor téli csevegésekhez – a képre kattintva galéria nyílik

Mi a Kóstoló trióval indítottunk (sajtrém, tepertőkrém és füstölt pisztráng krém kenyérrel/pirítóssal), a finom ízek meg is hozták az étvágyunkat a főételhez. A könnyed halas fogás mellett teszteltük a hamburgert is, amiből mindig többfélét is találni az étlapon. Klasszikus, nagy bucis, jól megrakott burgerre készüljünk, marhahúsos húspogácsával. Választhatunk mellé káposztasalátát vagy sült krumplit is, de a legjobb, ha egyikről se mondunk le. Gondoltak a vegákra is, nekik készül a kecskesajtos-körtés burger.

Bár már alig fért belénk, de a gyümölcsös csokifelfújtat nem tudtuk kihagyni, és milyen jól tettük. A Mayer ház szörpjei nagy kedvenceink, és a Központban forró szörpöket is kínálnak, télen ezek esnek a legjobban. Az itallapon találunk kézműves söröket és különleges borokat is. Szervezhetjük ide a hosszabb beszélgetést barátnőkkel, ebédet a kollégákkal, de randevú helyszínnek is tökéletes. Illetve kezdhetjük itt a napot, mert a Központban reggelizni is tudunk. Amikor mi vacsoráztunk itt, épp egy látványos lánykérés tanúi lehettünk.