A legtöbben a gazdag ízű, ugyanakkor elég nehéz babgulyáshoz vagyunk szokva, már ami a babos leveseket illeti, az ünnepi időszak után azonban érdemes lehet kipróbálni egy frissebb, könnyedebb verziót! Ez az olaszos hatásokat mutató bableves izgalmas zöldfűszerekkel, a citrom finom savasságával, petrezselyemmel és spenóttal csavarja meg a műfajt – tényleg érdemes kipróbálni, és jól elraktározni a receptet a melegebb nyári napokra is!
Fotó: Profimedia – Red Dot
Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 hagyma felkockázva
½ teáskanál szárított zsálya
½ szárított bazsalikom
4 csésze zöldséges alaplé
1 csésze rövid tészta (például orzo vagy risi)
2 csésze bébispenót
1 konzerv fehérbab átmosva és lecsöpögtetve
egy citrom leve
két evőkanál friss petrezselyem
Elkészítés:
Hevíts olívaolajat egy nagyobb edényben, majd 2-3 percig pirítsd meg benne a hagymát és a fokhagymát! Keverd bele a zsályát és a bazsalikomot, és kevergesd 1 percig, míg erős illata lesz.
Öntsd fel az alaplével, adj hozzá egy csésze vizet várd meg, míg felforr! Keverd bele a tésztát, és vedd le a lángot – 10-12 perc alatt hagyd megpuhulni a tészát!
Keverd a levesbe a spenótot és a fehérbabot, és várd meg, hogy a spenótlevelek megfonnyadjanak kicsit. Facsard bele a citromot, ízesítsd sóval és borssal, majd tálald friss petrezselyemmel!