Izgalmas programok Budapesten – gyerekekkel is

2017. január 09.
Nem kell messze utaznunk, ha kicsit megidéznénk a nyarat ebben a hideg télben. Ajánlunk három szuper programot a fővárosban, amelyek a gyerekeknek is szuper szórakozást jelentenek.

 


Télből a nyárba – igazi fürdőkaland

Ha hirtelen úgy érezzük, hogy elegünk van a télből, és csobbannánk egyet a nyárban, válasszuk hétvégi programnak az Aquaworld Resort Budapest Hotel és Élményfürdőt. A hatalmas fedett élményfürdő és a tengerpartot idéző környezet a gyerekeket is teljesen leveszi majd a lábukról. Ráadásul itt az sem jelent gondot, ha a család minden tagja mást szeretne. A gyerekek például ki sem másznának a medencéből, a család felnőtt tagjai viszont wellness élményekkel töltekeznének. A gyerekek legnagyobb örömére kezdhetünk rögtön egy hatalmas vízikalanddal a fedett Élményfürdőben, ahol a hatalmas kupola alatt több ezer négyzetméter vízfelület, és állandó „napsütés” vár. Az Angkor romtemplomot idéző központi épület körül 17 bel- és kültéri élmény-, valamint úszómedence biztosítja a szórakozásunkat. A fürdőtér legnagyobb kedvencei a kacskaringózó, adrenalin növelő csúszdák. Ha elég a fürdőzésből, egy valódi mászó labirintussal felszerelt játszóház, a Bongo Kids Club várja az apróságokat képzett szakemberek felügyelete mellett, hogy mi addig átadhassuk magunkat a wellness élményeknek.


Hol? aquaworld.hu

Télen is házi fagyit (vagy forró csokit)

Az 5. kerületben található, Damniczki Budapest cukrászda és fagyizó télen is izgalmas ízekkel vár, ha épp a fagyi hiányzik a legjobban a télből. Abban biztosak lehetünk, hogy itt most is házi finomságokat kóstolhatunk, és a nyáron termett és mélyhűtőbe eltett gyümölcsök köszönnek vissza a tölcsérből. A gyerekek másik nagy kedvence a Damniczkiben a helyben készült, belga csokoládéból alkotott forró csoki és a saját fejlesztésű forró limonádé. Amíg a kicsik a forró csokit kanalazzák, mi elmerülhetünk a varázslatos sütikínálatban, amelyek közt mentest is találhatunk. Ideális választás betérni ide egy szombat vagy vasárnap délután (is).


Hol? damniczkibudapest.hu

Izgalmas belvárosi séta

Ha jobban bírjuk azért a hideget, az ImagineBudapest izgalmas városi sétái és egyedi programjai közül is választhatunk magunknak. Számos különleges helyszínnek ismerkedhetünk meg a saját városunkban, de legújabb tematikus sétájukat a fiatalabbak is biztosan élvezni fogják: az Édes élet – habkönnyű belvárosi séta (nem csak) édesszájúaknak címmel indított sétán sórakoztató, kóstolókkal tarkított gasztrotörténeti kiránduláson vehetünk részt. (Legközelebbi időpont január 28-án.) Édes ízek és illatok szöknek ki az utcára, régi és mai cukrászmesterek titkai tárulnak fel, apró csemege- és cukorkaüzletek ajtajai nyílnak ki előttünk, miközben kiderül, hogy milyen édességeket ettek a pestiek az elmúlt évszázadokban, és hogy ma mitől lesz édes az életünk… A nyüzsgő pesti belvárosban sietve talán nem is gondolnánk, hogy a házak múltja hányféle finomság történetét őrzi. Pedig megannyi torta, sütemény és keksz, cukorka és habcsók készült már el a konyhákban, a hajdani cukrászatokban és sütödékben, melyek receptjeit talán azóta is a komód fiókja, a nagymama szakácskönyve vagy a cukrászok tankönyve rejti.

Hol? imageinebp.hu