Mesekuckó kicsiknek és nagyoknak!

2017. február 07.
Szeretitek a mesébe illő helyeket, ahol még nagyon jó kis könyveket is lehet találni? A PandArte bloggere most bemutat nektek egyet!

Szuper cuki könyvesboltot ajánlott a barátnőm, amit fel is fedeztünk egy éves kisfiammal, Árminnal. A hangulatát nem is tudnám hasonló helyekhez hasonlítani, igazából ez egy hatalmas titokfiókos szekrény, könyvekkel teli barátságos kuckó, ahol nem csak a gyerekek érzik magukat meseországban.

Az igazság az, hogy mi tavaly november végén kiköltöztünk Biatorbágyra, ahol lassan, de biztosan felfedezzük a szuper kis helyeket, látnivalókat és persze a napi rutinhoz szükséges dolgokat. Már elsőre is nagyon szimpatikus volt ez a város, azóta pedig egyre jobban szeretem, mert tényleg van itt minden, a legjobban pedig az tetszik, hogy mindig meglep valami olyannal, amit én igazán szeretek. Például a Kisgombos Könyvesbolttal, ahová én azért mentem be, hogy ajándékot találjak egy kisfiúnak.

Akkor nagyon siettem éppen, de azért már megláttam a felső szintet, ami tényleg egy varázslatos, padlás hatású hely, olyanok, mint a mesekönyvekben, a jó öreg Mackóval.

„A Kisgombos bolt 2010. augusztusában nyílt meg, és kezdetben nem volt más, mint egy termetes, összecsukható szekrény, mely egy nagyforgalmú folyosón álldogált s magához csalogatott minden arra járó, kíváncsi gyereket s felnőttet. Két hónap múlva kiderült, hogy sokkal több könyv, manó és játék akar benne lakni, mint amennyi elfér, ezért betoltuk a szekrényünket egy boltba és még sok-sok polcot építettünk hozzá. Mivel a boltnak galériája is volt, itt már programokat is szervezünk: mesélő délutánokat, könyvbemutatókat, író-olvasó találkozókat, diafilmvetítéseket, rendhagyó irodalomórákat, kézműves foglalkozásokat. 2014 nyarára ezt a teret is kinőttük, így hát falat bontottunk és megépítettük a Padlást. Nagymamásra, békebelire, otthonosra, süppedős fotelesre, s nem utolsósorban tágasra”  – meséli Gombos Kata weboldalukon történetüket.

Persze a Padláson kívül lent rengeteg gyerekkönyv van, magyar és külföldi szerzőktől, de ezen kívül nagyon izgalmas és ötletes játékokkal is várják a kisebbeket és nagyobbakat. Nekik egyébként különleges társas- és logikai játékokat, kézműves apróságokat is lehet vásárolni.