Romantikus hangulat a hálószobában

2017. február 14.
Te hogyan kedveskedsz annak, akit a legjobban szeretsz? Bármi is a terved, az illóolajok segítségével igazán diszkréten tudsz romantikus aláfestést biztosítani egy szép estéhez. Milyen keveréket érdemes párologtatni, hogy valóban egymásra hangolódjatok határok nélkül? Mi az az aroma diffúzor, és miért különlegesek a ? Béli Mónika kozmetikussal, aromaterapeutával, a Made by Zen diffúzorok magyarországi „édesanyjával" beszélgettem.

Az afrodiziákumként is használatos esszenciális olajok párologtatásával, – mint amilyen a rózsa, a pézsma, a fahéj, a gyömbér, vagy az ylang-ylang – érzéki, szerelmes hangulatot idézhetünk elő. Ezek az illatok ugyanis melegséget, bujaságot, egzotikus kalandot sejtetnek. „A terápiás hatású illóolajokat, vagy a Made by Zen luxus illóolaj keverékeket, mint amilyen a Seduction (Csábítás), a Love (Szerelem) és a Sensual (érzéki) is, mely három utóbbit akár parfümként is használhatjuk, de mégis érdemes a legjobb hatás elérésére aroma diffúzorban párologtatni. Ezek az okos szerkezetek ugyanis nem csak a szoba díszei lehetnek, melyek a budoárba illő parfümös üveget mintázó, vagy a kézzel gyűjtött bambuszból készült dizájnjukkal szemet gyönyörködtetőek, de a legtökéletesebb módot kínálják arra, hogy az illóolajokat a légtérbe juttassuk, és azok így belélegezhetővé váljanak” – magyarázza Béli Mónika aromaterapeuta.

A diffúzorok az ultrahang segítségével molekuláira porlasztják az illóolajat, melyek így hőhatás hiányában nem sérülnek meg, szemben az aroma mécsesekkel, melyek nem csak tűzveszélyesek, de az illóolajok a mécses lángjának forróságától meg is éghetnek, így szerkezetük módosulhat, akár toxikus, irritáló vegyületekké is. „Az aroma diffúzorok teljesen biztonságosak, ha a tartályból elfogy a víz, és elpárologtak az illóolajok, automatikusan kikapcsolnak. Nem utolsó sorban pedig a levegő minőségét is javítják ionizáló hatásukkal” – folytatja Mónika.

Ha az alábbi vágyfokozó illóolajokat párologtatjuk, a szerelmes, meghitt hangulat sem maradhat el.

Virágok virága, az elsőrendű csábító

Az Ylang-ylang (Cananga odorata), vagy más néven a virágok virága illóolaja az egyik megkerülhetetlen afrodiziákum. Önmagában túl buja és túl sok, de más illóolajokkal keverve emeli azok illatát is. Az ylang – ylang parfümje nem más, mint maga a gyönyör illata, annak forróságával, édes, túlfűtött odorjával. Használatával újra gyúlnak a lángok, és visszavezetnek az egzotikus virág hazájába, Indonéziába, ahol ez az illatos virág a fiatal házasok ágyát díszíti. A Made by Zen illóolajok közül az alábbiak tartalmazzák: LOVE – szerelem, BLISS- Idill, UNWIND – Lecsendesedés, SEDUCTION -Csábítás

Fahéj, az elegáns szívtipró

Már az ókori görögök és rómaiak is tisztában voltak a fahéj vágykeltő hatásával. A fahéj illóolaj (Cinnamomum zeylanicum) meleg, kissé fás, fűszeres illata felráz a fáradt hétköznapokból, és új erőt ad egy romantikus estéhez. Csak párologtatva alkalmazzuk, hiszen a fahéj illóolaja erős vegyületeket tartalmaz, mely irritálhatja a bőrt! Párologtatva azonban teljesen biztonságos. A made by Zen illóolajok közül az alábbiak tartalmazzák: Euphoria – Eufória, Happy – Boldogság

Rózsa, az abszolút afrodiziákum

A rózsa illata szinte mindenkit elvarázsol. Egyszerre édes, meleg és friss illat, melyet a férfiak és a nők egyaránt kellemesnek találnak. A rózsa adja azt a pluszt, mely a kapcsolatot beindíthatja, és újra feléleszti a pislákoló lángokat. Akár önmagában is használhatjuk, a vágy fokozására, de szinergiában is tökéletesen működik. A Made by Zen illóolajok közül az alábbiak tartalmazzák: Bliss- idill, Love-szerelem, Moroccan Rose – a világ legnemesebb rózsáinak, borostyánnak és pézsmának keveréke.

Prémium minőségű illatgyertyákkal a tökéletes hangulatért

A gyertya örökzöld eszközünk a hangulat fokozására. Melegsége, a tűz ereje, és persze lángjának táncoló ragyogása olyan élmény, mely hozzásegíti a párokat, hogy újra egymásra találhassanak. A Made by Zen Signature aromagyertyák csodás illattal töltik meg a teret. Aki próbálta már őket, az tudja, hogy ezek a gyertyák mire is képesek. Az olasz parfümkészítő mesterekkel együttműködésben alkották meg a már megjelenésükben is pazar, magas illatanyag tartalommal bíró szépséges és gyertyákat. Minden egyes darabot kézzel készítettek, a középkori gyertyakészítő mesterek gyakorlatát követve. „Bolygónk védelme fontos számunkra, ezért gyertyáink károsanyag-mentesek. Kizárólag 100% finomított élelmiszerminőségű viaszt használunk gyertyáinkhoz, nem tartalmaznak benzolt, toluolt, ként és ftalátot. Tiszta pamut kanócaink ólom- és műanyagmentesek. A gyártási eljárás környezetbarát, mivel annak során napenergiát alkalmazunk”- mondja Béli Mónika. A romantikus hangulat megteremtéséhez talán a leginkább a Marokkói Rózsa (Moroccan Rose) illatgyertya illik, mely a világ legcsodálatosabb virágának, a rózsának érzéki keveréke egy kis fás ámbrával és pézsmával.

Még több aroma diffúzor és luxus illóolaj keverék és illatgyertya: www.madebyzen.hu