A hétköznap reggelekről inkább ne is beszéljünk, de hétvégén néha azért megengedhetjük magunknak a ráérősebb, déli órákig nyújtózkodó ébredést, ilyenkor pedig az is simán beleférhet, hogy a szokásosnál többet pepecseljünk a reggelivel. Ha elegünk van az avokádós pirítósból és más szuperételekből, nyugodtan vállaljuk be ezeket az isteni, könnyed sajtkrémes puffancsokat – nem kell hozzá túl sok alapanyag, és a gyerekeknél garantált siker!
Hozzávalók:
220 gramm zsíros krémsajt (szobahőmérsékleten)
2/3 csésze puha vaj
1 csésze liszt és 1 és fél teáskanál sütőpor keveréke
Elkészítés:
Robotgépben alaposan dolgozzuk össze a vajat, a lisztet és a krémsajtot, vagy ha nincs, gyúrjuk össze kézzel!
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd egy tapadásmentes felületre helyezve tegyük a hűtőbe 1 órára.
Melegítsük elő a sütőt 200-220 fokra!
A tésztát nyújtjuk újra át, majd pogácsaszaggatóval vágjunk kis korongokat belőle! Helyezzük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, és nagyjából 15 perc alatt süssük aranybarnára a puffancsokat! Frissen és melegen a legfinomabbak.