Húsgolyóba, kávéba rejtett Ázsia

2017. február 25.
Ázsia ízei jelennek meg chimichangában, húsgolyóban, burgerben sőt, még a kávéban is a Millenárison, a hétvégi Food Truck Rally-n. A street food-osoknak öt, előre meghatározott fűszerből hármat fel kell használniuk a versenyételekhez, a szakácsok a koriander, csillagánizs, gyömbér, fahéj és a kardamom variációit rejtették bele egy-egy szokásos fogásukba.

A húsgolyó nem játék
A Kanálgép nevű food truck-ból a szokásos húsgolyókon kívül egy igazi különlegességgel is készül Szalai Dezső. A guruló séf korianderrel és gyömbérrel készít bárányhúsgolyót édes ázsiai mártással, amibe kardamom és fahéj is kerül. Mivel a fogás nem éppen hétköznapi, a séf különösen ajánlja a vállalkozó szellemű közönségnek, és azoknak, akik izgalmas ízekre vágynak a hétvégén.

Debütál a Zing Bárányburger

A Zing a buciba, a salátába és a húspogácsába is rejtett a választható fűszerekből, az ázsiai hatás már a burgerező plakátján is jól látható. A bucit pirított római köményes, kardamomos vajjal készítik, a húspogácsába pedig fahéjas, koriander magos, gyömbéres fűszerkeveréket tesznek. Hogy mindenképpen összefusson a nyál a szánkban, a burgerbe menta infúzióban készült ecetes fehér hagyma is kerül.

Szilvalekvár és kardamom

Keletre repíti a gourmet-kat a Meat & Souce csirkemájas mártott szendvicse, benne bébigyömbéres friss salátával, sárgarépával. A csirkemáj gyömbér, kardamom, fahéj, lime levél, citromnád, szilvalekvár, szójaszósz, méz és vörösbor édeni keverékében készül egy kis bacon-el megbolondítva.

A legzúzósabb chimichanga

Könnyű dolga volt a Mexkitchen-nek, mert a versenyben használatos fűszerek többségét már eleve ott találta a fűszerpolcon. Versenyfogásuk a Food Truck Chimichanga nevet kapta, amibe római köménnyel, tejföllel és korianderes lime-os majonézzel készült grillezett csirkemell kerül. Ehhez gyömbéres mártogatóst is tálalnak, amit szintén korianderrel és római köménnyel fűszereznek.

Házi parenyica emeletes toast kenyérben

A vegák sem maradnak éhen a Food Truck Rally-n, mert a Nemesbugac sajtkészítői guacamole-s, parenyicás szendvicset készítenek a versenyre. A fogás a La Parenico nevet kapta a házi sajtkészítőktől, akiknél a szendvicsük mellett chilis, wasabis és szarvasgombás parenyica is kapható majd.

Kávé ízű Ázsia

A Vespresso truck-jánál ázsiai hatású kávé is kapható a hétvégén, amiben kardamom, gyömbér és fahéj is kerül. A kocsinál ezen kívül számos különlegességet, például mangós kávét is kérhetünk.