Könnyű vacsora: grillezett lazac mangó-salsával

2017. február 26.
A lazacevést mindig az Omega-3 zsírsavakra hivatkozva próbálják promotálni, de szerintünk inkább azért érdemes, mert isteni finom. Mangó-salsával különösen!

Ma már szerencsére egyre több helyen (és egyre olcsóbban) juthatunk hozzá lazachoz, és jótékony egészségügyi hatásai – meg persze isteni íze – miatt még azoknak is érdemes lehet kísérletezni vele, akik amúgy nem valami nagy halfogyasztók. A mangó egzotikus édessége különösen feldobja a lazacot – ráadásul ez a recept tényleg néhány perc alatt elkészül! Szuer könnyű vacsorának vagy egy kis körettel felturbózva ünnepi ebédnek is!

Fotó: Profimedia – Red Dot

Hozzávalók:

(A lazachoz)

140 gramm lazacfilé
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál chilipor
egy citrom leve
só és bors

(A mangó-salsához)

2-3 mangó felkockázva
½ kaliforniai paprika felkockázva
½ fej lilahagyma felkockázva
1 kis jalapeno paprika kimagozva, apróra vágva
¼ friss korianderlevél durvára vágva

 

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverjük össze a mangót, a paprikát, a jalapenot és a koriandert – alaposan forgassuk össze és tegyük félre!

Keverjük össze a fűszereket és forgassuk meg benne a lazacot, majd közepes lángon süssük ropogósra – mindkét oldalát 6-8 percig sütve.

A megsült lazacra nyomjunk citromlevet és halmozzuk rá a mangó-salsát!