Ma már szerencsére egyre több helyen (és egyre olcsóbban) juthatunk hozzá lazachoz, és jótékony egészségügyi hatásai – meg persze isteni íze – miatt még azoknak is érdemes lehet kísérletezni vele, akik amúgy nem valami nagy halfogyasztók. A mangó egzotikus édessége különösen feldobja a lazacot – ráadásul ez a recept tényleg néhány perc alatt elkészül! Szuer könnyű vacsorának vagy egy kis körettel felturbózva ünnepi ebédnek is!
Fotó: Profimedia – Red Dot
Hozzávalók:
(A lazachoz)
140 gramm lazacfilé
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál chilipor
egy citrom leve
só és bors
(A mangó-salsához)
2-3 mangó felkockázva
½ kaliforniai paprika felkockázva
½ fej lilahagyma felkockázva
1 kis jalapeno paprika kimagozva, apróra vágva
¼ friss korianderlevél durvára vágva
Elkészítés:
Egy közepes tálban keverjük össze a mangót, a paprikát, a jalapenot és a koriandert – alaposan forgassuk össze és tegyük félre!
Keverjük össze a fűszereket és forgassuk meg benne a lazacot, majd közepes lángon süssük ropogósra – mindkét oldalát 6-8 percig sütve.
A megsült lazacra nyomjunk citromlevet és halmozzuk rá a mangó-salsát!