10 hiba, amit ne kövess el az esküvőd szervezésekor

2017. február 27.
Persze nem azt mondjuk, hogy az esküvődre úgy kell gondolni, mint egy buktatókkal teli aknamezőre, ettől függetlenül érdemes előre kiszűrni néhány hibát, hogy biztosan zökkenőmentesen menjen a nagy nap.

1. Előbb álmodsz, aztán számolsz

A piszkos anyagiakat mindenki szeretné a lehető legtávolabbra rugdosni az esküvőjétől, de a nagyszabású dekoráció vagy a pazar terem bérlése előtt mindenképpen határozzuk meg az anyagi keretet. Ha túl lazán, számok nélkül tervezünk, könnyen kifuthatunk a büdzséből, és majd olyan téren kell kompromisszumot kötnünk, ahol nem akarunk – ugye te sem éred be az olcsóbb menyasszonyi ruhával?

2. Nincs forgatókönyved

Megvan a ruha, a helyszín, a menü és a dj is, már csak annyi van hátra, hogy lezavarjátok a lagzit. Na de hogyan? Az esküvőknek meghatározott forgatókönyvük van, ahol pontos helye van a beszédeknek, játékoknak, vetítéseknek, táncnak. Ne várd, hogy az esküvő olyan lazán csordogáljon, mint egy házibuli, mert könnyen csalódhatsz – itt előre meg kell tervezned a menetrendet!

3. Kis dolgokon idegeskedtek

A tesód elfelejtette a csokornyakkendőt, nem megfelelő a szalvéták árnyalata, a virágok pedig kicsit kókadtabbak, mint ahogy elképzelted. Egy esküvőnek olajozott gépezetként kell működnie, de nem neked kell hajtanod: a legjobb, ha az apróságokkal és a zsibbasztó szervezési feladatokkal eleve nem is foglalkozunk, hanem inkább profikra bízzuk őket. A hazai Corvina Partyservice például a dekorációtól az italokig minden szervezési munkát lebonyolít helyettünk.

4. Nincs esőterv

Gyönyörű, szabadtéri esküvőt terveztetek a legforróbb nyári napra, és már egy csodaszép, nyitott aranyszandált is választottál az esküvői ruhádhoz. Nem akarunk a meteorológia ellen beszélni, de ilyen fontos ügyekben nem bízhatjuk magunkat kizárólag az időjárás-előrejelzésre: legyen B-tervünk eső esetére, hogy semmiképpen se dőljön dugába a nagy nap.

5. Megfeledkeztek a videóról

A legtöbb pár viszonylag korán elkezdi vadászni a legjobb esküvői fotóst, de arra kevesen gondolnak, hogy az állóképek mellett videón is megörökítsék a lagzit. Később nagyon is bánkódhatunk emiatt: lehet, hogy a fotók jól mutatnak majd a falon, de egészen más élmény mozgóképről újraélni életünk egyik legszebb napját.

6.  Béna a dj/zenekar

Nem éri meg felületesen bele-belehallgatni a számokba, vagy találomra kiválasztani egy dj-t, vagy zenekart, hiszen ők alapozzák meg a bulit egész éjszaka. Egy rossz zenekar, vagy ügyetlen dj hatalmas partigyilkos lehet egy esküvőn, szóval mindenképpen ellenőrizzük előre, hogy kedvünkre való zenét játszik-e a jelölt. Még rosszabb lehet, ha egy lelkes barát kérésének engedünk – bízzuk inkább ezt is a profikra!

7. Zaj bajok

Néha persze épp az lehet a gond, ha túl jó a buli – már amennyiben nem egyeztettek előre a zajkorlátról és a helyszín körüli zajjal kapcsolatos szabályokról. Elég kellemetlen, ha egy tomboló lagzinak a rendőrség vet véget, vagy ha azért kell lecsavarni a zenét, mert a közelben lakók pihennének.

8. Nem elég a személyzet

Ha nem a vendégsereg létszámával arányos a személyzet, könnyedén elúszhat az esküvő. A pincérek nem tudják tartani a lépést, a vendégek meg idegeskednek a koktélospult előtt ácsorogva, miközben a mixerfiú már alig bírja felemelni a karját. Gondoljuk át alaposan, hány ember kell hozzá, hogy tutira zökkenőmentesen lebonyolíthassuk a lagzit!

9.  Halogatod a hajat és a sminket

A menyasszony esetében az esküvő általában a ruha körül forog, épp ezért néha meg is feledkezhetnek róla, hogy a haj és a smink legalább ugyanennyire fontos. A legjobb, ha csináltatunk próbafrizurákat –és sminkeket, így az esküvőn már bombabiztos lesz a tökéletes külső.

10. Túl sok a program

Manapság nagyon divatos vicces játékokkal és programokkal feldobni az esküvőt, de ne feledjük, hogy a kevesebb néha több! Ne legyen túl zsúfolt a program, mert az leterhelheti a vendégeket, arról nem is beszélve, hogy talán nem mindenkinek van kedve részt venni a szereplést, nyilvános beszédet megkívánó feladatokban, játékokban. Ha biztosra akarsz menni, tényleg legjobb, ha olyan profikra bízod magad, mint a tizenöt éves tapasztalattal bíró Corvina.

Fotók: Profimédia – Red Dot