10 hiba, amit ne kövess el az esküvőd szervezésekor

2017. február 27. |

Persze nem azt mondjuk, hogy az esküvődre úgy kell gondolni, mint egy buktatókkal teli aknamezőre, ettől függetlenül érdemes előre kiszűrni néhány hibát, hogy biztosan zökkenőmentesen menjen a nagy nap.

1. Előbb álmodsz, aztán számolsz

A piszkos anyagiakat mindenki szeretné a lehető legtávolabbra rugdosni az esküvőjétől, de a nagyszabású dekoráció vagy a pazar terem bérlése előtt mindenképpen határozzuk meg az anyagi keretet. Ha túl lazán, számok nélkül tervezünk, könnyen kifuthatunk a büdzséből, és majd olyan téren kell kompromisszumot kötnünk, ahol nem akarunk – ugye te sem éred be az olcsóbb menyasszonyi ruhával?

2. Nincs forgatókönyved

Megvan a ruha, a helyszín, a menü és a dj is, már csak annyi van hátra, hogy lezavarjátok a lagzit. Na de hogyan? Az esküvőknek meghatározott forgatókönyvük van, ahol pontos helye van a beszédeknek, játékoknak, vetítéseknek, táncnak. Ne várd, hogy az esküvő olyan lazán csordogáljon, mint egy házibuli, mert könnyen csalódhatsz – itt előre meg kell tervezned a menetrendet!

3. Kis dolgokon idegeskedtek

A tesód elfelejtette a csokornyakkendőt, nem megfelelő a szalvéták árnyalata, a virágok pedig kicsit kókadtabbak, mint ahogy elképzelted. Egy esküvőnek olajozott gépezetként kell működnie, de nem neked kell hajtanod: a legjobb, ha az apróságokkal és a zsibbasztó szervezési feladatokkal eleve nem is foglalkozunk, hanem inkább profikra bízzuk őket. A hazai Corvina Partyservice például a dekorációtól az italokig minden szervezési munkát lebonyolít helyettünk.

4. Nincs esőterv

Gyönyörű, szabadtéri esküvőt terveztetek a legforróbb nyári napra, és már egy csodaszép, nyitott aranyszandált is választottál az esküvői ruhádhoz. Nem akarunk a meteorológia ellen beszélni, de ilyen fontos ügyekben nem bízhatjuk magunkat kizárólag az időjárás-előrejelzésre: legyen B-tervünk eső esetére, hogy semmiképpen se dőljön dugába a nagy nap.

5. Megfeledkeztek a videóról

A legtöbb pár viszonylag korán elkezdi vadászni a legjobb esküvői fotóst, de arra kevesen gondolnak, hogy az állóképek mellett videón is megörökítsék a lagzit. Később nagyon is bánkódhatunk emiatt: lehet, hogy a fotók jól mutatnak majd a falon, de egészen más élmény mozgóképről újraélni életünk egyik legszebb napját.

6.  Béna a dj/zenekar

Nem éri meg felületesen bele-belehallgatni a számokba, vagy találomra kiválasztani egy dj-t, vagy zenekart, hiszen ők alapozzák meg a bulit egész éjszaka. Egy rossz zenekar, vagy ügyetlen dj hatalmas partigyilkos lehet egy esküvőn, szóval mindenképpen ellenőrizzük előre, hogy kedvünkre való zenét játszik-e a jelölt. Még rosszabb lehet, ha egy lelkes barát kérésének engedünk – bízzuk inkább ezt is a profikra!

7. Zaj bajok

Néha persze épp az lehet a gond, ha túl jó a buli – már amennyiben nem egyeztettek előre a zajkorlátról és a helyszín körüli zajjal kapcsolatos szabályokról. Elég kellemetlen, ha egy tomboló lagzinak a rendőrség vet véget, vagy ha azért kell lecsavarni a zenét, mert a közelben lakók pihennének.

8. Nem elég a személyzet

Ha nem a vendégsereg létszámával arányos a személyzet, könnyedén elúszhat az esküvő. A pincérek nem tudják tartani a lépést, a vendégek meg idegeskednek a koktélospult előtt ácsorogva, miközben a mixerfiú már alig bírja felemelni a karját. Gondoljuk át alaposan, hány ember kell hozzá, hogy tutira zökkenőmentesen lebonyolíthassuk a lagzit!

9.  Halogatod a hajat és a sminket

A menyasszony esetében az esküvő általában a ruha körül forog, épp ezért néha meg is feledkezhetnek róla, hogy a haj és a smink legalább ugyanennyire fontos. A legjobb, ha csináltatunk próbafrizurákat –és sminkeket, így az esküvőn már bombabiztos lesz a tökéletes külső.

10. Túl sok a program

Manapság nagyon divatos vicces játékokkal és programokkal feldobni az esküvőt, de ne feledjük, hogy a kevesebb néha több! Ne legyen túl zsúfolt a program, mert az leterhelheti a vendégeket, arról nem is beszélve, hogy talán nem mindenkinek van kedve részt venni a szereplést, nyilvános beszédet megkívánó feladatokban, játékokban. Ha biztosra akarsz menni, tényleg legjobb, ha olyan profikra bízod magad, mint a tizenöt éves tapasztalattal bíró Corvina.

Fotók: Profimédia – Red Dot

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód