D-NAP, azaz egy tál dödölle a Balatonon

2017. március 25. |

A balatoni tavasz első rendezvényének középpontjában a burgonya áll. A D-NAP nevű mini gasztrofesztiválon a vendéglátók dödöllét készítenek.

Hagyományteremtő céllal indul idén a D-NAP(ok) gasztropiknik a Keszthely Yacht Kikötőben. A Balaton neves és jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építő éttermei és a Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központja aznap mindent a dödöllére tesznek fel.

A rendezvény középpontjában a burgonya lesz, a mini gasztrofesztiválon minden vendéglátó elkészíti a saját dödölléjét, valamint egy szabadon választott ételt, ahol az egyetlen kikötés, hogy fel kell hozzá használni keszthelyi nemesítésű burgonyát.

A március 25-én és 26-án, 12 és 20 óra között zajló rendezvényen lesznek még helyi termelők, burgonyakutatók, előadások, vagány borok és még vagányabb borászok, DJ Sosemvolt legjobb zenéi, gyerekeknek játszósarok, krumplinyomda, jó időben ugrálóvár.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Period poop: a jelenség, amiről annyira nem beszélünk, hogy magyarul még neve sincs menstruáció

Period poop: a jelenség, amiről annyira nem beszélünk, hogy magyarul még neve sincs