D-NAP, azaz egy tál dödölle a Balatonon

2017. március 25.
A balatoni tavasz első rendezvényének középpontjában a burgonya áll. A D-NAP nevű mini gasztrofesztiválon a vendéglátók dödöllét készítenek.

Hagyományteremtő céllal indul idén a D-NAP(ok) gasztropiknik a Keszthely Yacht Kikötőben. A Balaton neves és jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építő éttermei és a Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központja aznap mindent a dödöllére tesznek fel.

A rendezvény középpontjában a burgonya lesz, a mini gasztrofesztiválon minden vendéglátó elkészíti a saját dödölléjét, valamint egy szabadon választott ételt, ahol az egyetlen kikötés, hogy fel kell hozzá használni keszthelyi nemesítésű burgonyát.

A március 25-én és 26-án, 12 és 20 óra között zajló rendezvényen lesznek még helyi termelők, burgonyakutatók, előadások, vagány borok és még vagányabb borászok, DJ Sosemvolt legjobb zenéi, gyerekeknek játszósarok, krumplinyomda, jó időben ugrálóvár.