Olasz divatblogger a szakma csúcsán – interjú Lorenzó Liveranival

2017. április 24.
A Mall Minerva olasz biotermékeket forgalmazó üzlet megnyitójának apropóján Magyarországra látogatott az olasz blogszféra egyik legismertebb alakja, Lorenzo Liverani. 2012-ben indult YourMirrorStyle blogja révén, az utazást és a divatot ötvöző posztjaival rendkívül gyorsan híressé vált, ma pedig már 148 ezer Instragram követő online tanácsadója. A Dior, Armani, Trussardi, Montblanc, Tommy Hilfger és Chopard márkák mellett nemrég saját édesapja ruhakollekciójának – Liverani Collection - is az arca volt, amit a Mall Minervában ismertetett meg a hazai közönséggel. Ennek kapcsán csíptük el Lorenzót egy rövid interjúra.

Fotó: YourMirrorStyle

A blogodat és Instragram profilodat böngészve láthatjuk, hogy egyfolytában úton vagy. Mennyi idő jut a pihenésre a munka mellett ezeken a különleges helyszíneken, és mit neveznél te valódi kikapcsolódásnak?

Imádok utazni, de ha dolgozni megyek külföldre, elég kevés idő jut relaxálni. Viszont megfelelő időbeosztással szerencsére megtehetem, hogy az úticél annyi csücskét fedezzem fel, amennyi valóban érdekel. A kikapcsolódás számomra a pillanat megélését jelenti vagy elmerülni egy-egy szép tájban.

Fotó: YourMirrorStyle

Egy divatblogger élete a tökéletességet testesíti meg a közösség oldalakon. Ennek ellenére akadtak nehézségek a karriered során, amikor megfordult a fejedben, hogy elbújsz a (virtuális) világ elől?

Sajnos észrevettem egyfajta elutasítást a blogger világgal kapcsolatban, sokan azt hiszik, hogy mi csak képeket készítünk Instagramra és ennyi. Pedig egy egyszerű kép mögött komoly munka és egyfajta szürreális dinamika áll, amire én is csak később jöttem rá. Ma már megvan a saját csapatom, akik felelnek a kommunikáció megfelelő működéséért, az utazásaim és kollaborációk szervezéséért, de mindig enyém az utolsó szó és a végleges döntés. Soha nem akartam kilépni, és meglett a gyümölcse, hiszen ma már olyan luxusmárkákkal dolgozom, mint a Dior, Chopard, Montblanc, Armani, Trussardi vagy akár Tommy Hilfiger. Azt hiszem, ami a karrieremet illeti, elégedett vagyok, de tudom, hogy még mindig hosszú út áll előttem.

Fotó: YourMirrorStyle

A modell és bloggerszféra között vannak átfedések, mégis a divatipar két teljesen különböző szegmenséről van szó. A modellkarrier gondolata nem foglalkoztatott?

Mivel sosem rendelkeztem a megfelelő adottságokkal, amivel egy klasszikus modellnek bírnia kell, nem gondoltam úgy, hogy ez az, amivel foglalkoznom kéne. Az influencerek nem csak modellek, hanem tulajdonképpen „tudósítók” is, akik a saját egyéniségük fehasználásával népszerűsítik a termékeket. Ennek a munkának köszönhetően sokat profitáltam, ami a kamera előtti magabiztosságot illeti, így ma már nem jövök zavarba, ha pózolnom kell. Ez azelőtt nehézségeket okozott.

Fotó: YourMirrorStyle

Van példaképed, vagy olyan személy az életedben, akire különösen felnézel?

Furcsa, de nincsen kifejezetten példaképem. Minden ember inspirál, akivel találkozom, és próbálom elsajátítani azokat a dolgokat, amiket becsülök bennük.