3 meditációs mobilapp, ami téged is kikapcsol majd

2017. április 18.
Ha már úgysem tudunk leszakadni a mobilunkról, használjuk valami tényleg hasznosra: ezekkel a meditációs alkalmazásokkal bárhol, bármikor relaxálhatunk egy kicsit.

Headspace

Ez az applikáció úgy hirdeti magát, mint „az agy tornabérlete”, ami egyrészt kecsegtető, másrészt elég hamar gyanakodásra késztet. A legjobb, ha kipróbáljuk a 10 napos ingyenes próbaidőt, ami alatt megtanulhatjuk a meditáció alapjait, majd eldöntjük, hogy feliratkozunk-e a továbbiakban a havi 8 dolláros tagdíj mellett. Az applikáció egyébként vezetett meditációs foglalkozásokat kínál az egészen rövid kétperces kikapcsolódástól egészen az 1 órás buddha-átváltozásig.
iPadre, iPhone-ra és  Androidra is letölthető.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Calm

Itt célzott meditációs programokat választhatunk például akár az önbizalom növelésére is. Az alkalmazás ráadásul tartalmaz 25-féle nyugtató természeti hangfelvételt, amikre relaxálhatunk, pihenhetünk vagy jógázhatunk. Ha egy évre regisztrálunk, havonta 5 dollárt kell fizetnünk érte.
iPadre, iPhone-ra és Androidra is letölthető

The Mindfulness App

A The Mindfulness 3-30 perc közötti meditációs programokat ajánl, de ha prémium előfizetők vagyunk, válogathatunk 200 speciális, kapcsolatépítő, nyugalmat megcélzó vagy a fókuszálást elősegítő vezetett meditáció közül is. Külön jó, hogy az alkalmazásban beállíthatunk emlékeztetőket, amik garantálják, hogy minden nap foglalkozzunk a tudatosság építésével és a meditálással.
iPadre, iPhone-ra és Androidra is letölthető.