Átsegít a kamaszkoron – Pure Fashion

2017. május 05. |

Mind örültünk volna, ha kamaszként mellettünk áll egy saját bejáratú tündérkeresztanya, aki segít boldogulni. Ezért jött létre a Pure Fashion.

 

A kamaszkor életünk egyik legnehezebb időszaka, a felszabaduló hormonoké, az elszabaduló érzelmeké, legemlékezetesebb smink- és stílusbakiké. Mind örültünk volna, ha ezekben az években mellettünk állt volna egy saját bejáratú tündérkeresztanya, aki segít boldogulni a pubertás útvesztőiben, megtanítani arra, hogy fontos a bátorság és kedvesség. Persze nem lehettünk mind olyan szerencsések, mint Hamupipőke. Ezért jött létre a Pure Fashion.

A Pure Fashion Alapítvány programja Amerikából indult, és mára már tizenöt országban van jelen. A magyarországi képzés 2007 óta fut, jelenleg három városban; Budapesten, Győrben és Veszprémben. Célja, hogy átsegítse a fiatalokat a kamaszkor nehézségein, rávezesse őket a nővé érés útjára – a hagyományos értékek alapján. A 14-16 éves lányok egy közösség részeként ismerhetik meg önmagukat és a női lét felelősségét és szépségét.

A kétéves képzés havi egy szombaton zajlik. A közösség, személyiségfejlesztés, lelkiség és élmény hívószavaira épülő elméleti és gyakorlati foglalkozások során a lányok smink- és bőrgyógyászati tanácsadáson, főzőkurzuson, etikett órákon és különböző műhelymunkákon vehetnek részt. A képzés legnépszerűbb programja az Angyalnap, ami egy olyan szociális alkalom, amelyen az adás örömét tapasztalhatják meg a lányok. A két év egy gálaesttel zárul, amelynek része egy divatbemutató és az alkalomra meghirdetett videópályázatok eredményhirdetése.

2016 őszén elindult a fiatal fiúkkal foglalkozó What’s up? program is, ami a 15-17 éves korosztályt szólítja meg. Segíti személyiségük kibontakozását, a helyes önbecsülés megtapasztalását és az egészséges magabiztosság kifejlesztését.

A Pure Fashion programjához bárki csatlakozhat az alapítvány honlapján, a képzés díja jelképes hozzájárulás. Az idősebbek pedig részt vehetnek az önkéntes koordinátori felkészítőn.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Kreatív workshopok karácsony előtt dekor

Kreatív workshopok karácsony előtt