Átsegít a kamaszkoron – Pure Fashion

2017. május 05.
Mind örültünk volna, ha kamaszként mellettünk áll egy saját bejáratú tündérkeresztanya, aki segít boldogulni. Ezért jött létre a Pure Fashion.

 

A kamaszkor életünk egyik legnehezebb időszaka, a felszabaduló hormonoké, az elszabaduló érzelmeké, legemlékezetesebb smink- és stílusbakiké. Mind örültünk volna, ha ezekben az években mellettünk állt volna egy saját bejáratú tündérkeresztanya, aki segít boldogulni a pubertás útvesztőiben, megtanítani arra, hogy fontos a bátorság és kedvesség. Persze nem lehettünk mind olyan szerencsések, mint Hamupipőke. Ezért jött létre a Pure Fashion.

A Pure Fashion Alapítvány programja Amerikából indult, és mára már tizenöt országban van jelen. A magyarországi képzés 2007 óta fut, jelenleg három városban; Budapesten, Győrben és Veszprémben. Célja, hogy átsegítse a fiatalokat a kamaszkor nehézségein, rávezesse őket a nővé érés útjára – a hagyományos értékek alapján. A 14-16 éves lányok egy közösség részeként ismerhetik meg önmagukat és a női lét felelősségét és szépségét.

A kétéves képzés havi egy szombaton zajlik. A közösség, személyiségfejlesztés, lelkiség és élmény hívószavaira épülő elméleti és gyakorlati foglalkozások során a lányok smink- és bőrgyógyászati tanácsadáson, főzőkurzuson, etikett órákon és különböző műhelymunkákon vehetnek részt. A képzés legnépszerűbb programja az Angyalnap, ami egy olyan szociális alkalom, amelyen az adás örömét tapasztalhatják meg a lányok. A két év egy gálaesttel zárul, amelynek része egy divatbemutató és az alkalomra meghirdetett videópályázatok eredményhirdetése.

2016 őszén elindult a fiatal fiúkkal foglalkozó What’s up? program is, ami a 15-17 éves korosztályt szólítja meg. Segíti személyiségük kibontakozását, a helyes önbecsülés megtapasztalását és az egészséges magabiztosság kifejlesztését.

A Pure Fashion programjához bárki csatlakozhat az alapítvány honlapján, a képzés díja jelképes hozzájárulás. Az idősebbek pedig részt vehetnek az önkéntes koordinátori felkészítőn.