A virágzó sivatag növényei a Füvészkertben

2017. május 20.
Milyenek is valójában a sivatag virágzó kaktuszai és pozsgásnövényei? A hétvégén a Füvészkertben megtudhatjuk a választ.

Május 19. és 21. között rendezi meg az ELTE Füvészkertben a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete a tavaszi országos kaktusz kiállítását és vásárát. Láthatók lesznek mexikói kaktusz ritkaságok, dél-amerikai gömb és oszlop kaktuszok piros, sárga és fehér virágaikkal, az afrikai földrészt pedig a tökfélékre emlékeztető növényi testtel rendelkező szukkulensek, módosult tövises levelekkel rendelkező kutyatej félék, és a mindenki által ismert daráslevelek és kavicsnövények képviselik. A fán lakó szárazságtűrő tillandsiák pedig a broméliaféléket mutatják be. A növénykedvelők be szerezhetnek egy-egy rég vágyott ritkaságot, az érdeklődők választ kaphatnak szakmai kérdéseikre az egyesület tagjaitól, a gyermekeket pedig kézműves foglalkozás várja.

Hogy miért érdemes még meglátogatni a rendezvényt? A felújított Füvészkert vár mindenkit, ahol a késő tavaszi pompáját mutatja a kert, az üvegházak növény ritkaságai pedig ontják szebbnél szebb egzotikus virágaikat.

Nyitva: 9-17 óra között
Cím: 1083 Budapest, Illés utca 25.
Bővebb infó: www.kaktuszgyujtok.hu