5 tipp, hogy még több lájkot bezsebelj az Instagramon

2017. július 17.
Hiába posztoltál egy tökéletesen beállított vacsorát vagy egy őrülten cuki képet a kutyádról, a lájkok nem akarnak áradni? Mutatunk néhány praktikus trükköt, amivel te lehetsz az Instagram királya!

1. Lájkolj te is!

A lájkok is adok-kapok rendszerben működnek: minél többet lájkolsz, annál több tetszésnyilvánítást kapsz te is. Az emberek hajlamosabbak lájkolni a képeidet, ha te is gyakran kedveled az övéiket.

2. Válogasd meg a hashtageket!

Na igen, a jó hashtag. Legyen releváns, de ne túlságosan egyedi, a #kávézóscroissantosvasárnapreggeli-re valószínűleg senki sem keres, bezzeg a #kávé #croissant és #reggeli már sokkal jobban pörög! 


Fotó: Profimedia – Red Dot

3. Reggel-este Instagram

Az sem mindegy, hogy mikor posztolsz, hiszen akkor van rá a legtöbb esélyed, hogy posztod ne vesszen el a képek tengerében, ha olyan időpontot választasz, amiben sokan nézik az instát. A reggelek és az esték általában ilyenek, de ügyelj rá, hogy ne posztolj vacsoraidőben, vagy túl későn, mikor a követőid nagy része úgyis alszik.

4. Világos! Világos?

Szintén több lájkot kapnak a világos képek élénk színekkel és világosító filterekkel – ne kérdezd, miért, csak használd ezeket, ha több lájkra vágysz!

5. Ne vidd túlzásba…

Oké, elhisszük, hogy a kutyád/kisbabád/új táskát irtó aranyos, de nem kell kapásból 5 képet posztolnod róluk. Fogd vissza magad, tegyél közzé egy képet és utána osztogasd a lájkokat másoknak – ne próbálj túl mohó lenne!