Mindent a hűtlenségről – máshogy ítéljük meg a nőket, máshogy a férfiakat

2017. augusztus 21.
Mint az élet sok más területén, a hűtlenség kérdésében is más-más megítélés alá esnek a nők és a férfiak.

Azt gondoljuk például, hogy a férfiak sokkal többet hűtlenkednek, mint a nők, pedig valójában csak sokkal elfogadhatóbbnak tartjuk, ha ők bevallják. És ettől valamiért az is természetesebb, hogy megbocsátunk nekik. Valójában a viszonyok is tükrözik a nemek közötti egyenlőség állapotát.

Gondolnánk például, hogy az anyagi helyzet hatással van arra, hogy mennyit lépnek félre a férfiak és mennyit a nők? Ahol a két nem nagyjából ugyanannyit keres, ott a hűtlenkedés is kiegyenlítettebb. Ahol kiszolgáltatottabbak a nők, ott kisebb eséllyel kezdenek viszonyt, főleg azért, mert gyengébb társdalmi és anyagi pozícióban vannak, mint a férfiak. A témában készült kutatások egyébként más-más motivációval indokolják a férfiak és a nők hűtlenségét. Míg a férfiak gyakran az ösztöneiket követve lépnek félre, addig a nők átgondoltan, alaposan megfontolva döntenek így, főként azért, mert elégedetlenek a partnerükkel.

A szeretői viszonyokkal, a titkos online életünkkel és a hűtlenség kérdésével szeptemberi számunk Dosszié rovatában foglalkozunk több témakört is körüljárva.

Fotó: Profimédia – Red Dot