Mindent a hűtlenségről – máshogy ítéljük meg a nőket, máshogy a férfiakat

2017. augusztus 21. | marieclaire.hu

Mint az élet sok más területén, a hűtlenség kérdésében is más-más megítélés alá esnek a nők és a férfiak.

Azt gondoljuk például, hogy a férfiak sokkal többet hűtlenkednek, mint a nők, pedig valójában csak sokkal elfogadhatóbbnak tartjuk, ha ők bevallják. És ettől valamiért az is természetesebb, hogy megbocsátunk nekik. Valójában a viszonyok is tükrözik a nemek közötti egyenlőség állapotát.

Gondolnánk például, hogy az anyagi helyzet hatással van arra, hogy mennyit lépnek félre a férfiak és mennyit a nők? Ahol a két nem nagyjából ugyanannyit keres, ott a hűtlenkedés is kiegyenlítettebb. Ahol kiszolgáltatottabbak a nők, ott kisebb eséllyel kezdenek viszonyt, főleg azért, mert gyengébb társdalmi és anyagi pozícióban vannak, mint a férfiak. A témában készült kutatások egyébként más-más motivációval indokolják a férfiak és a nők hűtlenségét. Míg a férfiak gyakran az ösztöneiket követve lépnek félre, addig a nők átgondoltan, alaposan megfontolva döntenek így, főként azért, mert elégedetlenek a partnerükkel.

A szeretői viszonyokkal, a titkos online életünkkel és a hűtlenség kérdésével szeptemberi számunk Dosszié rovatában foglalkozunk több témakört is körüljárva.

Fotó: Profimédia – Red Dot

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

10 dolog, ami igazán számít, ha lakásfelújítást tervezünk dekoráció

10 dolog, ami igazán számít, ha lakásfelújítást tervezünk

Ingyenesen tölthető le a legnagyobb magyar digitális mesetár bookr kids

Ingyenesen tölthető le a legnagyobb magyar digitális mesetár