Egyedülálló mini Magyarország Szarvason

2017. szeptember 05.
Hatalmas felfedezést tettünk Szarvason! Nagyon szeretem a "mini land" kiállításokat, de nem tudtam róla, hogy itthon is van ilyen, ezért nagyon megörültem, amikor kiderült, hogy a Szarvasi Arborétum mellett pár éve megnyílt a Mini Magyarország makettpark.

Viccesen hangzik, de igaz! Elég Szarvasra menned ahhoz, hogy bejárd egész Magyarországot! A szarvasi Mini Magyarországban megtalálhatóak hazánk épített örökségeinek legszebb épületei, melyeket kettő híján az ország összes megyéjéből válogattak ki.

A rendkívül részletgazdag, speciális technológiával készült makettből álló park nem csak szuper látványt, de interaktív élményt is nyújt. A gombnyomással indítható, mini alagutakon, hidakon, viaduktokon átkelő vasútmakettek, a mini Balatonon és Dunán ringatózó vitorlások, gőzhajók, gombnyomásra megszólaló, hangzó épületek családoknak, baráti társaságoknak, iskolai osztályoknak, nyugdíjaskluboknak egyaránt különleges élményt nyújtanak.

Az ország legnagyobb arborétumában felépített makettparkban olyan építészeti mesterművek kicsinyített másaival találkozhattok mint a Gyulai vár, a Szegedi Dóm, vagy a Kaposvári Csíky Gergely Színház. A park 2015-ben Erdély nevezetességeivel és büszkeségeivel bővült, 2016-tól Felvidék, 2017-től pedig Kárpátalja szépségei, történelmi titkai és építészeti kuriózumai hívják kalandra a látogatókat.

A kedvemcen persze a balatoni rész volt Tihannyal, Hévízzel és a mini tóval. Nagyon szuper program, mi azt játszottuk, hogy ki mennyi makettről találja ki, hogy az melyik nevezetességünk. Abszolút európai színvonalú parkot építettek ide, ami folyamatosan fejlődik, így a Mini Magyarországba időről időre érdemes visszatérni.

Bővebben ITT!

PandArte