Dán dizájn és német minőség – új showroom Óbudán

2017. október 06.
A Design Hét Budapesten is bemutatkozik egy új óbudai showroom. Az InnoConcept erősségei: dán és német dizájnbútorok és egyedi kerámia-kiegészítők.

Új dizájnközpontot fedeztünk fel Óbudán, egy volt gyárépület tágas, emeleti termében. Az InnoConcept egyszerre bemutatóterem, de a tervek szerint tartanak majd itt előadásokat, workshopokat, rendezvényeket is. A modern találkozási pont alapítói a lehető legtöbbet hozták ki a loftból: miközben megmaradt a tiszta, átlátható tér, ahol csoportokba rendezve mutatják be a bútorokat, oldalt még apró kávézót, recepciót is helyet kaphatott.

Kollin András építész, az InnoShop ügyvezetője és Péli Noémi üzletfejlesztési és marketingkommunikációs szakember – aki évek óta művészi szintem foglalkozik kerámiával is – olyan helyet álmodott meg, ahol jut idő arra, hogy a vásároló inspirációkat gyűjtsön, az InnoConcept szakembereivel közösen ötleteljen és találja meg az otthonába leginkább illő bútorokat és kiegészítőket.

A termékkínálat gerincét a skandináv formatervezés új hullámát képviselő dán Bolia, valamint a letisztultságot a prémium minőséggel ötvöző német Hülsta adja. Kanapék, székek, fotelek, asztalok, ágyak, lámpák, szőnyegek, nappali, ebédlő és hálószoba bútorok láthatók, tapinthatók meg, próbálhatók ki az üzletben.

„A trendeket figyelve a jövő nem a gyorsan elhasználódó, eldobható tömegcikkeké. A vásárlók egyre jelentősebb része inkább a minőségi terméket keresi. A kiváló alapanyagból, magas szintű, környezetbarát technológiai eljárással készített, ezért hosszú ideig használható darabot. Nekik jelent új választási lehetőséget az InnoConcept” – tartják az alapítók.

A showroomban megtalálhatók Péli Noémi kerámiái is. Hét éve kezdett el foglalkozni a hobbijával, ami mára a mindennapjai részévé vált. Valamennyi kerámiája egyedi, kézzel készített vagy korongozott darab. A letisztult skandináv formavilágú funkcionális tárgyak mellett japán raku technikával égetett, elsősorban dekorációs célú alkotásokat is készít.

Dán „sziget” Óbudán, avagy hygge-érzés a loftban címmel október 10-én este 7 órától a dán Bolia cég kínálatát mutatják be a showroomban a Design Hét Budapest eseménysorozat hivatalos rendezvényeként. További infó a helyről és eseményeiről: innoconcept.hu