Van az az ékszer!

2017. november 07.
Ma már a gyöngyöt farmerral is nyugodtan felvehetjük, és az sem számít stílushibának, ha valaki arany- és ezüstékszert egyszerre visel. A New York Művész Páholy és a BÁV Műkereskedelem által szervezett művészeti est középpontjában az ékszer mint az önkifejezés egyik eszköze állt. Mi is ott jártunk.


Öröm volt látni, hogy milyen sok ember jött el egy olyan rendezvényre, amelynek témája főleg a divat és a stílus iránt érdeklődők számára tűnhet izgalmasnak. Különböző korosztályok, különböző ízlésvilágú nők és néhány férfi alkotta a közönséget. Ami közös volt bennük, az az ékszerek, a divat és a művészetek szeretete.

Juhász Anna, az est megálmodója és háziasszonya kitűnő beszélgetőtárs. A meghívott partnerekkel felkészülten, könnyed stílusban társalgott különböző témákról, amelyek középpontjában az ékszer állt. Gubás Gabriella színésznő a színpad és a magánélet szoros összefonódásáról mesélt. Amikor a színész fellép a színpadra, szerepet játszik, egy másik ember bőrébe bújik. Ehhez a színpadon le kell vennie minden olyan személyes dolgot, ékszert, amely emlékeztet a művész saját énjére. Az előadás végén viszont vissza kell tudni térni a jelenbe, és folytatni a valós életet.
Kiss Tibor, a Je Suis Belle márka tervezője arról beszélt, hogy milyen izgalmas felépíteni egy női karaktert, egy egyéniséget a ruhák és a hozzá tartozó ékszerek segítségével. Az általa tervezett ruhák egyéniségeknek készülnek, felerősítik viselőik stílusát, karakterét.


Kovácsné Racskó Szilvia ékszerszakértő, a BÁV Aukciósház munkatársa a szakmát képviselte. Izgalmas történeteket mesélt drágakövekről, tanácsokat adott az ékszerek viseléséhez és saját ékszerkollekciónk összeállításához.

László Krisztina, a Marie Claire főszerkesztője – a magyar dizájnerek, ékszertervezők lelkes támogatója – örömmel osztotta meg személyes tapasztalatait a fiatal magyar tehetségekkel kapcsolatban, és arra buzdította a közönséget, hogy vásárolják és viseljék magyar tervezők darabjait.

Fotó: Lettner Krisztina