5 tuti dekorációs tipp a fali karácsonyfától az ünnepi fotógalériáig

2017. november 27.
Minden karácsonykor sajnálod a fenyőt, és legszívesebben valami alternatív megoldással rukkolnál elő? Az ilyenkor menetrendszerű rohanás helyett inkább lepd meg valami saját készítésűvel a családot! Ma már csak a képzeleted szabhat határt az ünnepi dekorációnak: különleges tippjeinkkel biztosan lenyűgözöd majd a hozzátok látogatókat.

Karácsonyi fotógaléria

Mit szólnál egy saját ünnepi fotógalériához? Keresd meg a kedvenc téli és karácsonyi családi képeiteket, akár a gyerekkorodból, akár az elmúlt évekből, és párosíts hozzájuk színben harmonizáló kereteket.

Ezeket magad is díszítheted egy-egy apróbb kiegészítővel (csillaggal, szívvel, hópehellyel), sőt akár különleges csillogó ragasztószalagot is használhatsz keret helyett (a Scotch® Expressions ragasztószalagok például ideálisak erre a célra). Az egész család imádni fogja, nem beszélve a vendégekről!

Illatos koszorú

Mindig is lenyűgöztek az ünnepi koszorúk, de sosem mertél belevágni egyedül? Pedig egyáltalán nem akkora ördöngösség, mint amekkorának látszik. Vegyél egy koszorúalapot és néhány csokor friss fűszernövényt (például rozmaringot és kakukkfüvet, mivel ezek tovább tartanak), majd a kisebb csokrok alját csomózd össze egy-egy színtelen hajgumival! Ezeket illeszd rá körben az alapra, és rögzítsd őket vékony zöld madzaggal!

Ha nem szeretnél újabb szöget verni a falba, szerezz be egy közepes Command™ áttetsző akasztót, ami nemcsak erős és szinte minden felületen megragad, de az ünnepek végén egy egyszerű mozdulattal leveheted úgy, hogy nem hagy nyomot. Akaszd rá a koszorút, és végül koronázd meg egy szép masnival!

TIPP: Ha szeretnéd minél tovább megőrizni a koszorú frissességét, permetezz a növényekre naponta egy kis vizet!

Helytakarékos fali karácsonyfa

Ha idén nem szeretnél hagyományos karácsonyfát környezetvédelmi okokból vagy éppen helyhiány miatt, alkosd meg a falon, gyorsan és egyszerűen! Az előző évekből megmaradt díszek itt is fontos szerepet kapnak majd. Szemeld ki a fa helyét, majd fenyő alakban, egymástól azonos távolságra ragaszd fel a szükséges mennyiségű áttetsző miniakasztót!

Akár egy égősor is szolgálhat a fa körvonalaként, a belső részre pedig akaszd fel a díszeket! Az eredmény lenyűgöző lesz, ráadásul a tűleveleket sem kell majd söprögetned.

Csomagolópapír-tartó

Ha az ünnepek közeledtével nem szeretnél elveszni a csomagolópapírok rengetegében, van egy jó ötletünk! Nemcsak praktikus, de dekorációnak sem utolsó: készíts pár egyszerű lépéssel saját csomagolópapír-tartót!

Nincs másra szükséged, mint Command™ akasztókra és fatiplikre. Gondold végig, hány tekercs csomagolópapírt szeretnél tárolni, és tekercsenként két közepes (900 g teherbírású) akasztót ragassz a falra egymástól olyan távolságra, hogy rá tudd helyezni a tiplit, amire ráhúzod a tekercset. A változatos mintáknak köszönhetően faldíszként is beválik majd!