A világ első kutyademonstrációjánál hitelesebben még nem szólaltak fel az állati jogokért

2018. január 26.

A tüntetés célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a sokkoló tényre, hogy a világ országainak 80%- ában még mindig nincs törvény a kozmetikai célú állatkísérletek ellen, és hogy bíztassa az embereket a petíció aláírására ITT.

Amint a petíció eléri a 8 millió aláírást a The Body Shop és a Cruetly Free International az ENSZ elé viszi, és felszólítja azt egy nemzetközi egyezmény kieszközlésére a kozmetikai célú állatkísérletek betiltására, hogy több millió állat meneküljön meg az egész világon.

A kampányt a The Body Shop és a vezető állatkísérletek elleni szervezet, a Cruelty Free International szervezte az ENSZ székház elé. Miután 6 hónap alatt 4.1 millió aláírás gyűlt össze, ez lett a valaha volt legnagyobb globális kampány a kozmetikai célú állatkísérletek betiltásáért. Az összefogás arra kéri az összes állatkísérlet-mentes céget, hogy csatlakozzon a kampányhoz, és ehhez különböző eszközöket is a rendelkezésükre bocsát.

 

A tüntetésen 8 különböző méretű és fajtájú kutya vett részt, akik tüntető táblákkal, feliratokkal és mini transzparensekkel fejezték ki támogatásukat a kampány iránt. Az eseményen a @TheDogist sztár állatfotós is részt vett, aki korábban Kanadában és az Egyesült Államokban is kampányolt már, valamint az imádnivaló @louboutinanyc is a tüntetők között volt.