4 dolog, amiben az anyukák bizonyítottan sokkal jobbak

2018. február 25.
Sokszor emlegetik, hogy anyának lenni valódi szupererőt jelent, és a tudomány szerint ez sok szempontból így is van!

Az anyukák jobban teljesítenek a munkában

Bár a nagy cégeknél gyakran nem nézik jó szemmel a kismamákat, egy tanulmány bebizonyította, hogy az anyukák sokkal keményebben tudnak dolgozni, mint a gyermektelen társaik. Sőt, a legproduktívabbnak a kétgyermekes anyukák bizonyultak. A kutatók ehhez 10.000 közgazdaságtannal foglalkozó akadémikus publikációit számlálták egy 30 éves periódusban, ami persze csak egyetlen terület, de mi megszavazzuk a bizalmat a dolgozó anyukáknak!

Verhetetlen memória

A terhes nők híresek a lukas memóriáról, de ha már megszületett a gyerek, borotvaéles lesz a memóriájuk. Méghozzá kutatások szerint a memóriájuknak azon specifikus része, ami a környezetünkben található tárgyak azonosításáért és előhívásáért felel – ez végül is elég logikus, ha belegondolunk, mennyire kell figyelni egy totyogó gyerekre.

Fotó: Profimédia – Red Dot

Alacsonyabb a cukorbetegségre való hajlamuk

Egy amerikai kutatás szerint azoknál az anyukáknál, akik legalább 6 hónapig szoptattak, 47%-kal alacsonyabb az esély a kettes típusú cukorbetegség kialakulására.

Tovább élhetnek!

Lehet, hogy úgy érezzük, a gyerekek (vagyis a gyerekek miatti aggodalmaskodás) megrövidíti az életünket, valójában épp az ellenkezője igaz! A Journal of Epidemiology and Community Health egyik tanulmánya szerint az anyukák 1-2 évvel tovább élhetnek, mint a gyermeket nem vállaló nők, ennek pedig egészen kézenfekvő oka van: az időskori ápolásban rengeteget segíthetnek a gyerekek.