Kedvenc helyünk a héten: Flow’ & More

2018. július 04.
E heti kedvenc helyünk egy olyan kreatív tér, ahol akár saját magunk is elkészíthetjük otthonunkba a teljesen személyre szabott, stílusunkkal megegyező dekorációkat, legyen szó ajtókopogtatóról, virágcsokorról vagy akár üveggömbbe vagy befőttesüvegbe „ültetett” pozsgásokról.

Budán, a Donáti utcában ráadásul nem csak workshopokra jelentkezhetünk, a Flow’ & More tulajdonosai Gurics Krisztina és Lévai Orsolya komplett esküvők és családi rendezvények megszervezését is örömmel vállalják, természetesen a saját maguk által megálmodott vintage hangulatú dekorációikkal emelve az esemény stílusát.

A Flow’ &More alkotóműhelyében ezúttal egy ajtókopogtató workshopra kaptam meghívót. A mentorom Kriszti volt, aki egyébként sminkes és újságírói karrierje mellett úgy érzi, megtalálta az igazi szenvedélyét a Flow’ & More-ral. Az általa korábban készített mintakoszorúk voltak az inspirációforrásom, hiszen a több száz rusztikus alapanyagból egyedül biztosan nem tudtam volna eldönteni, hogy milyen irányba építkezem majd az üres koszorúalapra. A finom tea és süti után nagy reményekkel, izgatottan kezdtem neki életem első koszorújának.

Gurics Krisztina, a Flow’ & More egyik tulajdonosa

Aki a bejárat melletti falra néz, biztos vagyok benne, hogy hozzám hasonlóan minimum három koszorúból merít ötletet a sajátjához, a hatalmas mennyiségű szárított virágok, termések, bogyók és fából faragott táblácskák, formák közül azonban már nem olyan könnyű egységes, mégis stílusos koszorút összeállítani, amit az ajtónkon is szívesen viszontlátunk majd, így Kriszti szakértelmére és kreativitására bíztam magam. A ragasztópisztoly valamiért nagyon tetszett, ettől még több díszítőelemet akartam ráragasztani, még ha a koszorúm koncepciója eredetileg a minimalista-vintage vonalat is célozta meg…

Kriszti lépésről lépésre velem együtt készítette a saját ajtódíszét, amelyen a kék szín mellett kagylók és egy apró kék vasmacska üzente, hogy ez a dekoráció bármelyik nyaraló ajtaján tökéletesen megállná a helyét.

8 fotó megtekintése

Ha kíváncsi vagy a sajátkészítésű koszorúm lépéseire kattints a galériára!

A folyamat közben az olvadó ragasztó illata és szárított termések az általános iskolai kézműves szakkört juttatták eszembe, amit egész héten a legjobban vártam a suliban. A kreativitásom és a barkácsolás utáni szeretetem ezek szerint megmaradt, ám ami a Flow’ & More-ban több volt számomra egy hétköznapi workshopnál, az mind Kriszti közvetlenségének és kedvességének köszönhető. A halk latin zene, a süti és finom tea mellett igazi teadélutánon éreztem magam.

Mikor: a workshopok időpontjaiért kattints a weboldalra, emellett gondolj rájuk, ha egy igazán szép, és felejthetetlen eseményhez szeretnéd profikra bízni a szervezést, vagy dekorálást.

Kiknek ajánljuk: kreatív álmodozóknak, akiknek az otthon a személyes emlékektől és dekorációktól még bensőségesebb. Barátnős meglepiszülinapra vagy egy vasárnapi anya-lánya programra is szuper ötlet lehet valamelyik aktuális workshop.

Árfekvés: a workshopok ára 10-13 000 Ft között mozog, amely tartalmazza az alapanyagot.

Marie Claire plusz: a Flow’ & More magával ragadó hangulata, amiért megéri visszatérni újra és újra.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi