Kedvenc helyünk a héten: ArtBuda Alkotóműhely

2018. február 21.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Azt hiszem, utoljára 14 évesen készítettem ajándékba festményt a szüleimnek. Ha jól emlékszem, egy téli tájat ábrázolt, és felhasználtam hozzá az összes fehér temperát, amit csak otthon találtam. A gimnázium után sajnos már sem időm, sem ihletem nem volt leülni és vászonra vetni a képzeletem, így amikor meghívást kaptam az ArtBuda Alkotóműhelytől egy workshopra, fel kellett tennem magamnak a kérdést: mi van, ha elfelejtettem festeni?

A budaiak bizonyára sokszor elmentek már az egykori patika épülete előtt, ami ma az ArtBudának ad otthon a Hűvösvölgyi út 2. szám alatt. Az épület mindkét oldalán árad be a fény, így nem is találhattak volna ideálisabb helyiséget a műhely kialakítására. Vasárnap érkeztünk a csillagjegyfestő workshopra, Borsi és Dóri, a műhely megálmodói pedig rég nem látott ismerősként üdvözöltek minket. Borsi festőművészként vezeti az órákat, míg Dóri a marketingért és a gazdasági ügyekért felelős. Mindketten nyitott és energikus személyiségek, akikkel a 4 órás foglalkozás alatt öröm volt beszélgetni. Az ArtBuda alapításakor Borsi régi álma vált valóra, célkitűzésük pedig a művészet és a minőségi, kreatív időtöltés újraértelmezése, ahol a hangsúly a képzőművészeten van.

„Amikor a szülők behozzák ide a gyerekeket, előfordul, hogy átveszik az ecsetet egy kis időre, de valamiért nem akarnak nekiállni egy saját alkotásnak – meséli Dóri. – Azt szeretnénk, ha a felnőttek is mernének „rosszat” alkotni, mert itt nem az a lényeg, hogy kiben rejlik nagyobb tehetség, hanem maga az alkotás öröme és a kikapcsolódás, amit egy mű elkészülésének a folyamata adhat.”

Így illant el hamar az én gátlásom is, habár erre rásegített Borsi előre megrajzolt csillagjegy vázlata is. Először csak ki kellett színezni akril festékkel a megrajzolt alakzatokat, a színek és az aprólékos díszítés viszont már rajtunk múlt. Borsi egy teljesen új, saját tervezésű sorozatot hozott létre, előre megfestette mind a 12 mundán asztrológiai jegyet. A csillagjegyeket a legjellemzőbb tulajdonságaik alapján tervezte meg, és aprólékosan, majd zenfirka szerűen díszítette őket.

A műhelyben minden rendelkezésünkre áll –az akril festéktől kezdve a különböző méretű ecsetekig – egy igényes festmény elkészítéséhez. A lányoktól még kötényt is kapunk, hogy megóvjuk a ruhánkat. Amíg pedig a képünk egyes részei megszáradnak, kávéval, rágcsálnivalóval és ezúttal eperrel is készültek, hogy még otthonosabban érezzük magunkat.

Mikor: az ArtBudában szinte minden nap van valami kézműves foglalkozás, Borsiék szerint azonban érdemes a hétvégéket kihasználni, mivel ilyenkor van időnk igazán kikapcsolni, és – jobb esetben – csak egy dologra, az alkotásra fókuszálni. Az órarend  színes, a programok között akad horgolás, textilkép-készítés, akvarell csendélet és tájfestés, de mostanában indult egy meditációs festő foglalkozás is, ahol Pollock absztraktjai után szabadon „fröcskölhetjük” a színeket.

Kiknek ajánljuk: akiknek örömöt okoz egy frissen száradt festmény illata és a kikapcsolódást az alkotásban is el tudják képzelni.

Marie Claire plusz: a jófej pintyek. Komoly, szerelmi háromszögüket sem rejtik véka alá.

 Árfekvés: a 14:00-18:00-ig tartó csillagjegyfestő workshop ára 15.000 Ft, amelybe az eszközhasználaton kívül egy Bösner művészfesték készlet is beletartozik. A következő workshop további részleteiért kattints ide, egyéb foglalkozásokért pedig az órarendre.

13 fotó megtekintése

További képekért kattints a galériára!