Ibiza – kezdőknek, de haladóknak is

2018. július 15.
Honnan nézve a legszebb az ibizai naplemente és hol ehetünk híresen jó sonkás szendvicset? Az augusztusi Marie Claire-ben megjelent gyönyörű ibizai villa tulajdonosai ezt is elárulták.

Miután megcsodáltuk Várnagy Zsófia és férje, Alex Schoenert légies, tágas és világos modern villáját, amelyet a Párizsban élő magyar-német házaspár a spanyol szigeten épített magának, megismerhetjük Zsófia kedvenc ibizai éttermeit és boltjait, piacát és strandját is.

Zsófiáék nyaralóját, a The Rock villát a lapban részletesen bemutatjuk. Fotó: Luc Boegly

Bízhatunk benne, laza, kellemes helyekre kalauzol bennünket, köztük olyanokra is, ahová nem kell feltétlenül kitömött pénztárcával érkeznünk. A lapba nem kerültek be Zsófia szép szavai a legendás fehér sziget lelkéről, Santa Gertrudisról.

Az ebédre várva a tengerparti, rendkívül népszerű El Bigotes étteremeben. Fotó: Joanna Piechowiak

„A főváros Dal Villa (magas város) történelmi óváros bejárására, amely a Világörökség része mindenképpen érdemes szánni pár órát. Emellett a sziget közepén lévő Santa Gertrudis apró falu az a hely, amely távol a tengerparti nyaralós-bulizós hangulattól a sziget egykori hagyományos arcát nyújtja fehéren fénylő templomával és apró lakóházaival.

A család – és az ibizaiak – egyik kedvenc helye a Ses Escoles olívaolaj-üzletet és étterem. Fotó: canmiquelguasch.com

Sok képzőművész telepedett le a faluba és nyitott galériát, amelyekben rendszeresek tartanak megnyitókat. A templommal szemben lévő Costa bár isteni sonkájáról és szendvicséről híres, és arról, hogy a 70-es években a festőművészek képeikkel fizettek az ételért és italért, ezért van tele a bár fala festményekkel.”