5 spanyol város, amit mindenképpen látnod kell

2018. május 20.
Ha Spanyolországba vágyunk, de már túl vagyunk a kötelező barcelonai és madridi látogatáson, semmiképpen se hagyjuk ki ezeket a mesés városokat.
Fotó: Profimedia – Red Dot

Sevilla

Sosem múló napfény, forró flamenco és persze a híres narancsok! Az Andalúzia tartomány fővárosának számító Sevilla a negyedik legnagyobb spanyol város, benne a világ legnagyobb gótikus templomával. Csodáljuk meg a meseszép épületeket és macskaköves utcákat a Santa Cruz negyedben, majd élvezzük a tüzes spanyol éjszakákat.

Granada

A meseszép hegyi város tökéletes úticél, ha szeretnénk igazán kikapcsolni. A középkori városban nem lehet betelni a kilátással és a jó helyi borokkal sem, este pedig érdemes a Bodegas Castaneda felé venni az irányt, hogy végigkóstoljuk a tapas-kínálatot.

Toledo

Toledo városa a UNESCO világörökség része – megérdemelten. A 2000 éves épületek között sétálva szinte belélegezhetjük a történelmet, szóval ezt a várost semmiképp sem érdemes kihagyni, ha rajongunk az építészetért és a letűnt korokért.

Pamplona

Ez a város leginkább a mára ellentmondásossá vált bikaviadalokról híres, de akkor is érdemes meglátogatni, ha nem akarjuk, hogy egy feldühödött patás üldözzön minket. Nézzük meg a környék nemzeti parkjait vagy gyönyörködjünk a királyi óvárosban.

Cordóba

A „templomok fővárosaként” is szokták emlegetni ezt a Sevillához hasonlóan szintén Andalúziában található várost.  A legnagyobb látványossága a La Mezquita, egy gyönyörű katrediális, amihez egy látványos hídon áthaladva juthatunk el. A városnézés után mindenképpen üljünk ki valahova egy pohár sangriával!

Nézd meg az 5 olasz várost is, amit szintén kár lenne kihagynod!