5 spanyol város, amit mindenképpen látnod kell

2018. május 20. |
Central Médiacsoport Zrt.

Ha Spanyolországba vágyunk, de már túl vagyunk a kötelező barcelonai és madridi látogatáson, semmiképpen se hagyjuk ki ezeket a mesés városokat.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Sevilla

Sosem múló napfény, forró flamenco és persze a híres narancsok! Az Andalúzia tartomány fővárosának számító Sevilla a negyedik legnagyobb spanyol város, benne a világ legnagyobb gótikus templomával. Csodáljuk meg a meseszép épületeket és macskaköves utcákat a Santa Cruz negyedben, majd élvezzük a tüzes spanyol éjszakákat.

Granada

A meseszép hegyi város tökéletes úticél, ha szeretnénk igazán kikapcsolni. A középkori városban nem lehet betelni a kilátással és a jó helyi borokkal sem, este pedig érdemes a Bodegas Castaneda felé venni az irányt, hogy végigkóstoljuk a tapas-kínálatot.

Toledo

Toledo városa a UNESCO világörökség része – megérdemelten. A 2000 éves épületek között sétálva szinte belélegezhetjük a történelmet, szóval ezt a várost semmiképp sem érdemes kihagyni, ha rajongunk az építészetért és a letűnt korokért.

Pamplona

Ez a város leginkább a mára ellentmondásossá vált bikaviadalokról híres, de akkor is érdemes meglátogatni, ha nem akarjuk, hogy egy feldühödött patás üldözzön minket. Nézzük meg a környék nemzeti parkjait vagy gyönyörködjünk a királyi óvárosban.

Cordóba

A “templomok fővárosaként” is szokták emlegetni ezt a Sevillához hasonlóan szintén Andalúziában található várost.  A legnagyobb látványossága a La Mezquita, egy gyönyörű katrediális, amihez egy látványos hídon áthaladva juthatunk el. A városnézés után mindenképpen üljünk ki valahova egy pohár sangriával!

Nézd meg az 5 olasz várost is, amit szintén kár lenne kihagynod!

Szólj hozzá te is!

Még több Utazás

Fedezd fel Horvátország rejtett kincseit felfedezés

Fedezd fel Horvátország rejtett kincseit

10 különleges erdő, amit látni kell erdő

10 különleges erdő, amit látni kell

5 tipp utazási betegségre hányinger ellen

5 tipp utazási betegségre