ÖKO: alternatív szívószálak

2018. július 17.
A szívószálellenes törvényjavaslatokra válaszul íme 3 szuper öko-szívószál ötlet, mely még a legmenőbb bulikon is megállja a helyét.

Koktélozós nyárestéken bizony az eldobható poharak mellett az egyszer használatos szívószálak is előkerülnek. A poharakra már rengeteg megoldás létezik, amellyel jelentősen csökkenthetjük az ökolábnyomunkat, a szívószálak környezetre gyakorolt hatására viszont még csak most kezdtünk el felfigyelni. Íme néhány ökobarát, és nagyon stílusos alternatíva arra az esetre, ha fontos számunkra a környezetvédelem, de mégsem tudunk lemondani a szívószálas iszogatásról.

1. Papír

A papír szívószálakat ugyan szintén csak egyszer tudjuk felhasználni, de sokkal kisebb lesz az ökolábnyomunk, ha a klasszikus műanyag verziót lebomló papírra cseréljük. Nagyobb bulik esetén elegendő csak a szelektív hulladékgyűjtőbe dobni őket, ráadásul hihetetlenül stílusos változatokat is találunk belőlük a boltok polcain, akár még repapírból is!

2. Fém

Ultramenő fém szívószálak árasztották el a webshopokat az utóbbi időben. Azért is kedveljük ezt a trendet, mert a fém szívószálakhoz csomagolt minikefe segítségével higiénikusan, évekig használhatunk egy-egy darabot. A kedvencünk persze a rosegold változat.

3. Bambusz

Szinte odakívánkozik egy gyönyörű koktél szélére ez a bambusz szívószál. Több gyártó jóvoltából is rendelhetünk a netről sokszor használatos darabokat, ráadásul hihetetlenül jól feldob bármely italt ez az egzotikus ökoalternatíva.