ÖKO: alternatív szívószálak

2018. július 17. |

A szívószálellenes törvényjavaslatokra válaszul íme 3 szuper öko-szívószál ötlet, mely még a legmenőbb bulikon is megállja a helyét.

Koktélozós nyárestéken bizony az eldobható poharak mellett az egyszer használatos szívószálak is előkerülnek. A poharakra már rengeteg megoldás létezik, amellyel jelentősen csökkenthetjük az ökolábnyomunkat, a szívószálak környezetre gyakorolt hatására viszont még csak most kezdtünk el felfigyelni. Íme néhány ökobarát, és nagyon stílusos alternatíva arra az esetre, ha fontos számunkra a környezetvédelem, de mégsem tudunk lemondani a szívószálas iszogatásról.

1. Papír

A papír szívószálakat ugyan szintén csak egyszer tudjuk felhasználni, de sokkal kisebb lesz az ökolábnyomunk, ha a klasszikus műanyag verziót lebomló papírra cseréljük. Nagyobb bulik esetén elegendő csak a szelektív hulladékgyűjtőbe dobni őket, ráadásul hihetetlenül stílusos változatokat is találunk belőlük a boltok polcain, akár még repapírból is!

2. Fém

Ultramenő fém szívószálak árasztották el a webshopokat az utóbbi időben. Azért is kedveljük ezt a trendet, mert a fém szívószálakhoz csomagolt minikefe segítségével higiénikusan, évekig használhatunk egy-egy darabot. A kedvencünk persze a rosegold változat.

3. Bambusz

Szinte odakívánkozik egy gyönyörű koktél szélére ez a bambusz szívószál. Több gyártó jóvoltából is rendelhetünk a netről sokszor használatos darabokat, ráadásul hihetetlenül jól feldob bármely italt ez az egzotikus ökoalternatíva.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Készítsd el magadnak kedvenc táskádat DIY

Készítsd el magadnak kedvenc táskádat