Ezt a tetoválást bánják meg leggyakrabban az emberek

2018. augusztus 26.
Tetováltatni komoly elköteleződést jelent, de persze sokan vannak, akik később megbánják a magukra varratott mintát. Különösen egy bizonyos fajtát.
Fotó: Unsplash.com

A University of Portsmouth kutatói arra voltak kíváncsiak, melyek azok a tetoválások, amiket a leggyakrabban bánnak meg az emberek? Az eredmény talán kevesek számára meglepő: a legtöbben azokat a mintákat törölnék le testükről, amik neveket (legtöbbször persze egy régi szerelem nevét) ábrázolják. Szóval érdemes kétszer is meggondolni, mielőtt magunkra varratnánk valaki nevét.

De nemcsak a neveket bánják meg az emberek, ugyanúgy sokan visszavonnák a kínai írásjeleket és a törzsi mintákat is. Az 1000 kísérleti személyt kérdező felmérés szerint sokan azért nem szeretik már tetoválásukat, mert unalmasnak, túlságosan elterjedtnek számítanak, esetleg azért, mert nem megfelelő technikával lett kivitelezve és nem elég szép a végeredmény, vagy azért, mert már elmúlt szentimentális értéke. A férfiak 31 százaléka és a nők 24 százaléka vallotta be, hogy már nagyon megbánta, hogy magára varratta valaki nevét.