6 őszi lakástrend, amiről te sem akarsz lemaradni

2018. szeptember 04.
Idén ősszel ideje kicsit feldobni a belső tereket: mesés kristályok, hűvös beton és dögös, hetvenes évek ihlette bútorok határozzák meg az új lakberendezési trendeket.

Fémkavalkád

Keverjük bátran a különböző fémeket, az ezüstöt, az aranyat vagy a millenial-kedvenc rosegoldot. Az egész lakásban jól mutathatnak a réz vagy óarany kiegészítők, csak nyugodtan adjuk át magunkat a mix & match elvének!

Kristályos konyhák

Telt, merész, természet ihlette színek költöznek ősszel a konyhákba, olyasmik, mint a smaragd vagy az ametiszt árnyalatai. Felejtsük el a hófehér, takaros konyhákat, nyugodtan vállaljunk be zöldeskék, opálos  színű csempéket vagy konyhabútorokat!

Finom ívek

Újra hódítanak a hetvenes évek dögös, ívelt bútorai. Szerencsére egyre több cég gyártja újra a lekerekített asztalkákat és félkörív formájú foteleket, szóval nem kell feltétlenül feltúrnunk a nagyi pincéjét.

Zellige csempe

Ez a trend egyenesen Marokkóból érkezett hozzánk és nem véletlenül olyan népszerű. Domináns textúra, rusztikus hatás, enyhén fényes finissel, ami most végre méltó trónfosztója lesz a régóta kedvelt metrócsempének.

Beton a lábad alatt

Elsőre talán furcsának tűnhet a csupasz, szürke betonnal beborítani az egész padlónkat, de a megfelelő stílusú kiegészítőkkel ez is elképesztően menőn tud kinézni. Különösen jól mutatnak a betonpadlós fürdőszobák és konyhák, amiket nagyon szépen kiegészíthetünk természetes hatású kerámiákkal illetve finomíthatunk fa és textil kiegészítőkkel.

Lila álom

Az őszi szezon slágerszíne a lila lesz, és talán korábban nem tudtad elképzelni az otthonodban, azért ne vesd el rögtön az ötletet: a semleges tereket elképesztően feldobhatja egy-egy vagányabb, lilás árnyalatú bútor.