ÖKO: takaríts hulladékmentes tisztítóeszközökkel

2018. október 16. |

A környezettudatos háztartáshoz a tisztítószerek zöldítése is hozzátartozik. Az alábbi alternatívák nem csak természetbarátok, de kompromisszumok nélkül működnek – ráadásul még hihetetlenül stílusosak is.

1.Dörzsik, kefék, partvisok

Elképesztően sok műanyag vesz minket körül a lakásban. Ha kicsit tudatosabban ránézünk, mivel is takarítunk, miből van a partvisunk, a vécékefénk stb., akkor arra jutunk, szinte mindegyik színtiszta műanyagból készül. De persze erre is van alternatívánk! Remek fanyelű, állati vagy szintetikus sörtéből készült – és nem utolsó sorban nagyon szemrevaló darabokat is választhatunk a természetesebb otthon és a kisebb ökolábnyom érdekében.

2. Tisztítószerek

Az egyik sarkalatos pont, ha zöldebb háztartást szeretnénk vezetni, az a tisztítószerek kérdésköre. A boltok polcain található bio tisztítószerek sajnos még mindig műanyag (bár olykor lebomló) csomagolásban érkeznek hozzánk, így a legjobb megoldás, ha otthon kavarjuk be azt, amit csak lehet a takarításhoz. Az ecetes vagy citromos víz például betölthető sokszor használatos és nagyon csinos sprayfejes üvegekbe, míg a papírzacskóban árult fehérítő porok, tisztítószerek, mosószerek stb. pedig befőttes üvegekbe adagolva, felmatricázva a fürdőszobát is hihetetlenül stílusossá teszik.

3. Törlőkendők, mosogatószivacsok

A papíralapú törlőkendők kétség kívül a legegyszerűbb megoldásnak bizonyulnak, ha takarításról van szó. Egy-egy törölgetés során viszont egy fél guriga is elmehet belőlük, így hosszútávon sokkal érdemesebb textilalapú alternatívát kikísérletezni a törölgetéshez, tisztításhoz. Ugyanígy a műanyag mosogatószivacsokat is érdemes bambuszrostból vagy egyéb textilhez varrt durvább felületű anyagból elkészíteni. Viszont arra nagyon vigyázni kell, hogy sűrűn és megfelelően fertőtlenítsük ezeket a tartós alternatívákat!

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen! csipkebogyó

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen!

Miért olvasd el ezt most hangosan? felolvasás

Miért olvasd el ezt most hangosan?