ÖKO: Már a tisztítószerek terén is lehetünk tudatosabbak

2018. február 13.
3 márka, mely a szuperhatékony formula és a zöld szemlélet mellett egyaránt letette a voksát, ezzel pedig bebizonyította, hogy a modern háztartásvezetés egyszerre lehet kényelmes és környezetbarát is.
Fotó: Unsplash/Jason Briscoe

Újgenerációs ökomosószerek egy magyar startuptól

A Souldrops mosószerek csinos design-jukkal azonnal felhívják magukra a figyelmet a drogériák polcain. A hihetetlen sok díjat számláló termékcsalád nem csak a gyönyörű csomagolás, hanem az ökotudatos formula miatt is megkapó, hiszen a termékek alapvetően mentesek a fosztátoktól, parabénektől és mindenfajta kőolajszármazéktól. Mégis, a speciális enzim-koktélnak köszönhetően magas hatásfokú tisztítást ígérnek, de sokkal környezetbarátabb módon.

Külön pluszpont a márkának, hogy kizárólag növényi alapú funkcionális összetevőket használ (például kókusz- és pálmaolajat).  A manapság igen nagy globális problémákat generáló pálmaolajat viszont Fenntartható Pálmaolaj Kerekasztal (RSPO) tanúsítvánnyal rendelkező forrásokból szerezik be, azaz nem erdőírtásból, hanem rekultivációból kerül a tisztítószerükbe az olaj. A biológiai úton lebomló termékeket használva szerencsére a frissen mosott ruha jó illatáról sem kell lemondanunk: ugyanis a Souldrops nem spórolta ki a természetes illóolajokat sem a szivárványszínű termékcsaládból.


Családi vállalkozás a fenntartható háztartásért

A családi vállalkozásként induló Zöldlomb ÖKO Kft. termékcsaládja hihetetlen széles palettán kínál EU ecolabellel fémjelzett tisztítószereket: legyen szó akár mosásról, mosogatásról, az általános tisztításról vagy speciális üveg-, szaniter-, WC- és padlótisztításról. 

A tudatosan megfizethető árral dolgozó márka receptúrája folyamatosan, állatkísérlet-mentesen fejlődik,  ráadásul mivel magyar vállalkozásról van szó, a szállítás sem dobja meg a termék ökolábnyomát.

Nagy öröm, hogy a tudatos vállalkozásoknak sem kell kompromisszumokat kötniük a zöld higiénia terén, hiszen a márka kínálatában a professzionális, 5 literes kiszerelést is megtaláljuk a szerekből. Az extranagy méretű termékek azoknak is remek alternatívát nyújthatnak, akik a háztartásuk hulladéktermelésének csökkentésére is nagy hangsúlyt fektetnek.

Már 40 országban tisztít a természet erejével az ENSZ-díjas márka

Az Ecover a termékgyártás mellett a környezettudatosságot hirdető gondolkodás élharcosa is. A márka a világ első ökológiai gyárával, a ’92-ben épült belga központtal is példát mutat a (reményeink szerint) egyre zöldülő piacnak. Az Ecovernek hála megtapasztalhatjuk, hogy még a házimunkában is összeérhet a környezettudatos szemlélet és az érzékek kényeztetése okozta élmény: az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a kupaktól egészen a címkéig környezetbarát mosó-, mosogató- és tisztítószerek újrahasznosítható flakonban és növényi illetve ásványi anyagokat tartalmazó formulával érkeznek a tudatos vásárlóhoz.

 

A világ számos pontján megtalálható termékek már alacsony hőfokon is megbírkóznak a foltokkal, ami a környezetbarát termékeknél különösen ritka tulajdonság. Ráadásul mindezt maximálisan antiallergén formulával teszik, így az extraérzékeny bababőr számára sem jelenthetnek veszélyt. A mosószerek legújabb szériáját pedig az eddigieknél is jobban kedveljük, hiszen plusz érzéki kényeztetést is tartogatnak az újgenerációs flakonok: a márka színes mosószere almavirág és frézia, míg az általános mosószer ellenállhatatlan lonc és jázmin illatot kapott.