ÖKO: Már a tisztítószerek terén is lehetünk tudatosabbak

2018. február 13. |

3 márka, mely a szuperhatékony formula és a zöld szemlélet mellett egyaránt letette a voksát, ezzel pedig bebizonyította, hogy a modern háztartásvezetés egyszerre lehet kényelmes és környezetbarát is.

Fotó: Unsplash/Jason Briscoe

Újgenerációs ökomosószerek egy magyar startuptól

A Souldrops mosószerek csinos design-jukkal azonnal felhívják magukra a figyelmet a drogériák polcain. A hihetetlen sok díjat számláló termékcsalád nem csak a gyönyörű csomagolás, hanem az ökotudatos formula miatt is megkapó, hiszen a termékek alapvetően mentesek a fosztátoktól, parabénektől és mindenfajta kőolajszármazéktól. Mégis, a speciális enzim-koktélnak köszönhetően magas hatásfokú tisztítást ígérnek, de sokkal környezetbarátabb módon.

Külön pluszpont a márkának, hogy kizárólag növényi alapú funkcionális összetevőket használ (például kókusz- és pálmaolajat).  A manapság igen nagy globális problémákat generáló pálmaolajat viszont Fenntartható Pálmaolaj Kerekasztal (RSPO) tanúsítvánnyal rendelkező forrásokból szerezik be, azaz nem erdőírtásból, hanem rekultivációból kerül a tisztítószerükbe az olaj. A biológiai úton lebomló termékeket használva szerencsére a frissen mosott ruha jó illatáról sem kell lemondanunk: ugyanis a Souldrops nem spórolta ki a természetes illóolajokat sem a szivárványszínű termékcsaládból.


Családi vállalkozás a fenntartható háztartásért

A családi vállalkozásként induló Zöldlomb ÖKO Kft. termékcsaládja hihetetlen széles palettán kínál EU ecolabellel fémjelzett tisztítószereket: legyen szó akár mosásról, mosogatásról, az általános tisztításról vagy speciális üveg-, szaniter-, WC- és padlótisztításról. 

A tudatosan megfizethető árral dolgozó márka receptúrája folyamatosan, állatkísérlet-mentesen fejlődik,  ráadásul mivel magyar vállalkozásról van szó, a szállítás sem dobja meg a termék ökolábnyomát.

Nagy öröm, hogy a tudatos vállalkozásoknak sem kell kompromisszumokat kötniük a zöld higiénia terén, hiszen a márka kínálatában a professzionális, 5 literes kiszerelést is megtaláljuk a szerekből. Az extranagy méretű termékek azoknak is remek alternatívát nyújthatnak, akik a háztartásuk hulladéktermelésének csökkentésére is nagy hangsúlyt fektetnek.

Már 40 országban tisztít a természet erejével az ENSZ-díjas márka

Az Ecover a termékgyártás mellett a környezettudatosságot hirdető gondolkodás élharcosa is. A márka a világ első ökológiai gyárával, a ’92-ben épült belga központtal is példát mutat a (reményeink szerint) egyre zöldülő piacnak. Az Ecovernek hála megtapasztalhatjuk, hogy még a házimunkában is összeérhet a környezettudatos szemlélet és az érzékek kényeztetése okozta élmény: az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a kupaktól egészen a címkéig környezetbarát mosó-, mosogató- és tisztítószerek újrahasznosítható flakonban és növényi illetve ásványi anyagokat tartalmazó formulával érkeznek a tudatos vásárlóhoz.

 

A világ számos pontján megtalálható termékek már alacsony hőfokon is megbírkóznak a foltokkal, ami a környezetbarát termékeknél különösen ritka tulajdonság. Ráadásul mindezt maximálisan antiallergén formulával teszik, így az extraérzékeny bababőr számára sem jelenthetnek veszélyt. A mosószerek legújabb szériáját pedig az eddigieknél is jobban kedveljük, hiszen plusz érzéki kényeztetést is tartogatnak az újgenerációs flakonok: a márka színes mosószere almavirág és frézia, míg az általános mosószer ellenállhatatlan lonc és jázmin illatot kapott.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Készítsd el magadnak kedvenc táskádat DIY

Készítsd el magadnak kedvenc táskádat