Kollázs workshop moziplakátokkal az artKRAFT loftjában

2018. október 17.
Nem mindennapi moziplakátokból készíthetnek egyedi kollázsokat november 10-én, az artKRAFT loftjában azok, akik a két kollázs workshop valamelyikére jelentkeznek.

A régmúlt és a közelmúlt művészfilmjeinek plakátjai lesznek az artKRAFT novemberi kollázs workshopjának fő alapanyagai. Két tematika közül választhatnak a résztvevők: délelőtt különleges hangulatú plakátokból készítheti el mindenki a saját, egyedi kollázs-plakátját Susanna Lakner, Németországban élő, de erre az alkalomra hazalátogató képző- és kollázsművész segítségével. (Susanna munkáit itt lehet megnézni.)

Susanna Lakner képe

A délutáni workshopon pedig a plakátok, régi tapéták, ötvenes évekbeli magazinok és fotók részleteiből alakíthatnak át a saját elképzeléseik szerint egy Moleskine noteszt, amit azután haza is vihetnek. A borítón kívül inspirációs oldalakat is készíthetnek majd a notesz belsejébe. A workshopot Baracsi Kati, az artKRAFT tulajdonosa, kollázskészítő tartja Kovács Andrea/Kurszánnal együtt. (Andrea munkáit itt lehet megnézni.)

Kurszán munka közben

A kollázs hihetetlenül izgalmas és változatos műfaj, ami mindenki számára hozzáférhető és világszerte egyre népszerűbb, kortárs művészeti formaként is. Ami kell hozzá: felszabadított képzelőerő és izgalmas alapanyagok. Azért döntöttünk a moziplakátok mellett, mert ezek már önmagunkban is történeteket hordoznak a művészfilmek sajátos képi világával, így hétköznapi alkotóként is könnyen és bátran ’újragondolhatjuk’ egy-egy részletüket ” – indokolta Baracsi Kati, a workshopok szervezője az alapanyag-választást, hozzátéve, hogy az alkotás mellett a résztvevőknek lehetősége lesz mélyebben is megismerni a műfajban rejlő lehetőségeket és alkotókat.

Baracsi Kati kollázsa

 

Helyszín: artKRAFT LOFT – Budapest, XI. Budafoki út 70.

Létszám: 10 fő/workshop (minimum 5 fő)

Időpontok: november 10. szombat: 10-13 óra és 14-17 óra

Részvételi díj: 15 000 Ft (7500 Ft foglalási díjjal, amit október 31-ig lehet átutalni a szervezőknek)

Érdeklődni és jelentkezni: info@artkraft.hu email címen lehet, a tárgy: KOLLÁZS WORKSHOP

Amit a részvételi díj tartalmaz:

  • a workshopok alapanyagait (eredeti plakátok, régi és új magazinok, vintage fotók, egy A5-ös méretű, 80 lapos Moleskine notesz, ragasztó, olló, farostlemez, karton
  • tea és forralt bor
  • harapnivaló
  • Majomkenyér kekszek, bonbonok: glutén-, és tejmentes, természetes alapanyagokból készült édességek