Kedvenc helyünk a héten: Neverland szabadulószoba

2018. december 26.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Megnyílt a város egyik legizgalmasabb helye, a Neverland, amely szabadulószoba, étterem és bár is egyben. Akinek kétségei lettek volna a szabadulószobákkal szemben – saját tapasztalatból mondom – hogy el kell mennie, ahhoz, hogy megértse, miért lett ekkora hype az elmúlt évek során. Két szobájukat és a konyhát is kipróbáltuk, elmeséljünk, miért ajánljuk mostmár szinte mindenkinek!

A Dohány utca 22.-24. szám alatt egy mindig üresen álló, neonfényes recepció üzemel. Az ajtaja nyitva áll, a betérőknek pedig nincs más dolga, mint megnyomni a csengőt, és bátorságot meríteni ahhoz, hogy bemenjen a hat ajtó egyikén. A föld alatt egy 750 négyzetméteres komplexumban találjuk magunkat bőrfotelekkel, bárpulttal és menő neon feliratokkal a falon. A névválasztás nem is lehetne találóbb, innentől kezdve tényleg belefeledkeztünk az időbe.

Jelenleg öt szoba működik a Neverlandben, ebből kettő kifejezetten high-tech változatban. Korábban sosem értettem, és nem is tudtam elképzelni a szabadulós játékokat, viszont az első szoba kipróbálása után minden kétségem feloszlott, és rajongóvá váltam. Minimum ketten, maximum heten mehetnek be egyszerre egy szobába, ahol különböző rejtett jelek és feladatok megoldása után juthatunk tovább a következő helyszínre. Minden helyszínen más szituációba kerül a csapat, helyzetünkkel pedig induláskor szembesít minket virtuális vezetőnk.

Egy balesetet elszenvedve így tatálhatjuk magunkat az űrben, a seriff börtönében, a varázsló kamrájában vagy az elmegyógyintézet falai közt. A Magyar Állami Operaház egyik csapata lenyűgöző pontossággal alakította ki a mesebeli díszletet, a legapróbb részletekre is ügyelve, hogy a lehető leghitelesebben tudjuk átélni a szituációkat.

Berlusconival is összefuthatunk, ha jókor érkezünk, a Neverland is kutyabarát hely. 

Ahhoz, hogy valaki kijusson és teljesítse a feladatokat, elengedhetetlen a csapatjáték, és az egészben ez az, ami a leginkább tetszett. Nem véletlen, hogy a céges csapatépítő tréningekre már nem sokkal a nyitás után számos időpontot lefoglaltak, de szülinapi bulik, leány- és legénybúcsú ünneplésére is izgalmas program a közös szabadulás.

A végletekig átgondolt, egymásból következő feladatokat a PanIQ Room csapata álmodta meg, akik nemcsak itthon, de külföldön is hatalmas sikereket értek el a műfajban. Josep Jordi Zaragoza, a Neverland megálmodójának céljai között pedig nemcsak egy exkluzív, high-tech szabadulószoba komplexum kialakítása szepelt,  szerette volna, ha a játékhoz más szolgáltatások is társulnak.

Az étteremben a street-fooddal operálnak, burgerekből vegetáriánus (zöldségpogácsával készített) verzió is kérhető, de választhatunk isteni kacsasültet hasábburgonyával, és tortilla salátát is. A bár felszereltsége is hozza a szintet, a legnépszerűbb koktélok mellett magas minőségű whiskey-k és prémium italok egy bérelhető VIP szobában várják a dolce vita hajszolóit.  

11 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Kiknek ajánljuk: azoknak, akik pár órára ki szeretnének lépni a valóságból, és valami olyan élményre vágynak, amilyen eddig itthon biztosan nem kaptak meg. Baráti társaságok mellett céges csapatépítésre és ünneplésre tökéletes helyszín!

Mikor: A szobák már reggel 9.00-től hajnali 1.00-ig várják a csapatokat, de érdemes figyelni az oldalukat,  szinte minden alkalomra szerveznek tematikus bulikat. Legközelebb szilveszterkor számíthatunk újabb megmenésre.

Januártól VR szobákkal bővül a Neverland, ezt az élményt egyelőre még elképzelni sem tudjuk!

Árfekvés: fejenként 3500 Ft minden szobába a belépő, ami egy 60 perces játékra használható fel. Voucherek is kaphatók, ha valaki élményt szeretne ajándékba adni.

Marie Claire plusz: kedvencem a díszletek aprólékos, profi kidolgozottsága, és a feladatok agycsavaró összetettsége. Nincs jobb érzés, mint amikor közösen rájöttök a megoldásra!

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi