Feltörekvők: a Blum&Wolf dizájnlámpák tervezői

2019. április 16.
Egy jól elhelyezett lámpa csodákra képes a lakásban: igazi otthonos, meleg, puha érzést tud varázsolni a nappaliba, konyhába, hálószobába! Ismerjétek meg a különleges magyar dizájnlámpák tervezőit, Pongrácz Farkast és Albert Virágot.

Miért pont a lámpákra esett a választásotok?

A fény elemi energiaként egy olyan témánk, ami művészi szinten is nagyon foglalkoztat minket, és nagyon felemelő számunkra. Egyedi művészeti projekteken is folyton agyalunk, de konkrétan világítótestek tervezésében tudjuk formába önteni, amit a fényről gondolunk. A lámpatervezésben találtuk meg továbbá azt közös metszetet, amit a formatervezést és a belsőépítészetet –két szakterületünket – összeköti. A közös munka az első perctől egyértelmű volt, pozitívan hatnak egymásra a kritikus szemek.

A tervezésen túl ti is készítitek a lámpákat? 

Manufaktúraként működünk, ami azt jelenti, hogy egy-két gyártási fázis a saját műhelyünkben történik, van amit pedig hazai alvállalkozók készítenek, de abszolút Magyarországon!

Milyen kollekcióitok vannak?

Minden kollekcióra egységesen jellemző a kevés anyagból, egyszerű, de frappáns hajtásokkal összeálló izgalmas forma. Lámpáink egyszerűségükben különlegesek, és maghatározó elemei a térnek. Nappal formai összhangjuk, este fényük is kivételessé teszi őket, és különleges atmoszférát teremtenek. A kollekciók három fő csoportja:

Fehér hajtott lámpák – Plümo és Plümo Wind sorozat

blum_wolf_plumo_wall.jpg

blum_wolf_plumo.jpg

Falámpák – Möbio kollekció

blum_wolf_mobio_loop2.jpg

blum_wolf_mobio_standing.JPG

blum_wolf_mobio_flower.jpg

Akusztikus lámpák gyapjúfilc alkalmazásával

blum_wolf_acoustic_cone.jpg

blum_wolf_acoustic_felt2.jpg

blum_wolf_acoustic_ply_collection2.jpg

blum_wolf_acoustic_ply_pendant_green.jpg

Hol lehet megvásárolni a termékeiteket?

A világítótestek leginkább megrendelésre készülnek, de jelen vagyunk a Palmetta Design Galériában, és megjelenünk design vásárokon is. Az egyéni megrendelés a speciális igények kielégítését is lehetővé teszi. Folyamatosan konzultálunk belsőépítészekkel, így a fejlesztések, és az új termékcsaládok is mindig valamilyen belsőépítészeti igényre adott válaszból születnek.

A weboldalt ITT találjátok.