Ismét METU hallgató nyerte az egyik Pro Arte Aranyérmét

2019. július 11.
Pro Arte Aranyérmet ítéltek Pancsa Emese Zsuzsanna, Formatervező művész mesterszakos hallgatónak. Az utóbbi években ő a negyedik METU hallgató, akit kitüntetnek ezzel az elismeréssel.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács 1988-ban az egye­temisták és a főiskolások alkotókészségének kibontakoztatása, szaktudásának elmélyí­tése, a tehetség, az egyéni teljesítmények jobb megbecsülése és elismerése céljából Pro Scientia Aranyérem és Pro Arte Aranyérem, a tudományos diákköri tevékenységet folytató, középiskolás korban kimagasló eredményeket elérő diákok elismerésére Junior Pro Scientia Aranyérem kitüntetést alapított.

Pro Arte Aranyérem kitüntetésben az a fiatal részesülhet, aki tanulmányai során kiemelkedő teljesítményt nyújtott a szakmai területén, és arról pályamunkák, előadások, művészeti és tudományos alkotások formájában számot adott. Kétévenként országosan 2 darab Pro Arte Aranyérem kerülhet kiosztásra, a METU hallgatói közül 2015-ben Puskás Marcell, 2013-ban Gottlieb Réka, 2011-ben pedig Peták Dénes kapta meg az elismerést.


Pancsa Emese Környezetkultúra alapszakon végzett 2017-ben, jelenleg Formatervező művész mesterszak hallgatójaként éppen a diplomavédésére készül. A 2017/2018-as tanév Design nagyköveteként nemcsak nyílt napjainkon, az Educatio kiállításon, hanem számtalan szakmai eseményen is képviselte a METU-t. A nagyköveti teendők mellett előadója volt az első TEDxMETU-nak is, ahol a TEMPO elnevezésű projektjét mutatta be a közönségnek. A 2017-es OMDK-n a TEMPO elnyerte az Építőművészet és Design tagozat 1. díját, illetve Rektori különdíjban is részesült. Az idei kaposvári versenyen püree projektje a Design tagozat 1. díját hozta számára.

„Az elhivatottságom a design iránt az életem egyre több területén kifejeződik – mondta el Pancsa Emese Zsuzsanna. – Sok mindennel foglalkozom az egyetem mellett annak érdekében, hogy mások is lássák, mit adhat az önmagunk iránti felelősségvállalás. Folyamatosan tolom kifelé a komfortzónámat. Az elismerés annak a visszaigazolása, hogy amiken dolgozom, ahogyan igyekszem az eszközeimmel új megoldási javaslatok tenni, segíteni és inspirálni, ez az én utam! Ennek a végtelen tanulási folyamatnak az eredménye, hogy már magát a pályázatot is büszkeséggel és boldogan adhattam be. Ajánlólevelem egyetemünk tudományos rektorhelyettese Dr. Kiss Ferenc PhD tollából született. Abban a levélben olvastam magamról az első szakmai életutamat visszatükröző összefoglalót. Fantasztikus élmény volt olvasni, hogyan látnak mások. Hálás vagyok azért a sok jó emberért, akiket az út során megismerhettem, a sok mentorért, akiket barátaimnak tudhatok. Ezt a kitüntetést együtt kaptuk! Köszönöm, hogy vagytok!”