Hogy állna a rövid haj? Ez a trükk megmutatja!

2019. július 16.
A külsőnk megújításának legegyszerűbb és leghatékonyabb módja, ha ellátogatunk a fodrászhoz. Már a legapróbb változtatások is látványos eredménnyel járnak, ám a hosszú haj rövidre vágatása kisebb sokkot válthat ki. Egy egyszerű trükk segít eldönteni, jól állna-e a rövid haj, mielőtt közel engedjük hajunkhoz az ollót.

Míg egyes embereknek remekül áll a rövid haj, másoknak sajnos nem a legoptimálisabb frizura. Ám nehéz eldönteni előre, hogy milyen lesz a végeredmény. Szerencsére a paróka próbálgatásán kívül John Freida, a sztárok mesterfodrásza, egyszerűbb trükköt is tud arra, hogyan juthatunk közelebb a nagy döntéshez: levágassuk-e a hosszú hajunkat?


Az, hogy jól áll-e valakinek a rövid haj, az állkapocscsont szögétől függ a mesterfodrász szerint. Ezt 5,7 centis szabálynak is nevezik. A megállapításához, hogy esetünkben mi a helyzet, nincs másra szükség, mint egy vonalzóra, tükörre és egy ceruzára.

1. Álljunk közvetlenül a tökörrel szemben, így látjuk az arcunk minden oldalát.

2. Tartsuk vízszintesen a ceruzát az állunk alatt, a vonalzót pedig függőlegesen a fülünk alsó pontjából kiindulva. Mérjük le a távolságot a fül és a ceruza között.

3. Nézzük meg a végeredményt! Ha a távolság kevesebb, mint 5,7 centiméter a fül és a ceruza között, a rövid haj valószínűleg remekül állna nekünk. Ha a mért érték több, mint 5,7 centiméter, maradjunk egy hosszabb fazonnál.

Természetesen mint minden szabály alól, itt is lehetnek kivételek, jó kiindulási pont lehet annak megállapítására, jól állna-e a rövid haj, ha némi vágást fontolgatunk.

Fotó: Unsplash