Hogy állna a rövid haj? Ez a trükk megmutatja!

2019. július 16. |

A külsőnk megújításának legegyszerűbb és leghatékonyabb módja, ha ellátogatunk a fodrászhoz. Már a legapróbb változtatások is látványos eredménnyel járnak, ám a hosszú haj rövidre vágatása kisebb sokkot válthat ki. Egy egyszerű trükk segít eldönteni, jól állna-e a rövid haj, mielőtt közel engedjük hajunkhoz az ollót.

Míg egyes embereknek remekül áll a rövid haj, másoknak sajnos nem a legoptimálisabb frizura. Ám nehéz eldönteni előre, hogy milyen lesz a végeredmény. Szerencsére a paróka próbálgatásán kívül John Freida, a sztárok mesterfodrásza, egyszerűbb trükköt is tud arra, hogyan juthatunk közelebb a nagy döntéshez: levágassuk-e a hosszú hajunkat?


Az, hogy jól áll-e valakinek a rövid haj, az állkapocscsont szögétől függ a mesterfodrász szerint. Ezt 5,7 centis szabálynak is nevezik. A megállapításához, hogy esetünkben mi a helyzet, nincs másra szükség, mint egy vonalzóra, tükörre és egy ceruzára.

1. Álljunk közvetlenül a tökörrel szemben, így látjuk az arcunk minden oldalát.

2. Tartsuk vízszintesen a ceruzát az állunk alatt, a vonalzót pedig függőlegesen a fülünk alsó pontjából kiindulva. Mérjük le a távolságot a fül és a ceruza között.

3. Nézzük meg a végeredményt! Ha a távolság kevesebb, mint 5,7 centiméter a fül és a ceruza között, a rövid haj valószínűleg remekül állna nekünk. Ha a mért érték több, mint 5,7 centiméter, maradjunk egy hosszabb fazonnál.

Természetesen mint minden szabály alól, itt is lehetnek kivételek, jó kiindulási pont lehet annak megállapítására, jól állna-e a rövid haj, ha némi vágást fontolgatunk.

Fotó: Unsplash

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen! csipkebogyó

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen!

Miért olvasd el ezt most hangosan? felolvasás

Miért olvasd el ezt most hangosan?