Fesztiválkütyük húzós körülményekre tervezve

2019. július 28.
Gyakorlott fesztiválozóként biztosan rutinosan pakolsz és tudod, hogy mi minden kell az egy hétig tartó fergeteges buli „túléléséhez”. A hálózsák, az esőruha, a jól variálható szettek és az egyedi kiegészítők kerültek be elsőként a csomagodba. Arra viszont gondoltál, hogy milyen kütyüket érdemes magaddal vinned, hogy a megszokottnál kicsit nomádabb körülmények között se maradj ki semmiből? Összeszedtük a legpraktikusabb eszközöket, neked már csak élvezni kell a fesztiválszezont.

1. Csak a legszükségesebbeket vidd magaddal – tudjuk, hogy a 21. században nehéz megválni a megszokott kütyüjeidtől, de hidd el, a fesztivál nem az a terep, ahová teljes digitális arzenállal kell érkezned. Elég egy okosóra, ami megkönnyíti a kapcsolattartást is a társasággal, és egy kisebb hordozható hangszóró, hogy mindig készen állj, ha spontán buliról van szó.

2. Minél hosszabb akkumulátoridő – a fesztivál körülmények között nem egyszerű a megfelelő töltésről gondoskodni a telefonod esetében sem, ezért jó, ha a hosszabb rendelkezésre állású eszközökkel, akár egyetlen töltéssel végig csinálhatod az egész fesztivált. A Bang & Olufsen hordozható hangszórói például 10 akár óráig is bírják egyetlen töltéssel, a Withings aktivitásmérő órája pedig akár több hétig is elkísér töltés nélkül.

3. Legyen strapabíró, víz- és porálló – ki akarna egész idő alatt azon aggódni, hogy beállhat-e a kánikulában a locsoló alá, vagy menekülni a kósza vízsugarak elől. A vízálló eszközökkel legfeljebb a frizurád miatt kell aggódnod. A Fitbit okosórái például 50 méterig bírják a vizet, úgyhogy ott csobbanhatsz bennük, ahol csak szeretnél.

4. Könnyen kezelhető, kis méret – ez főleg a hordozható hangszórókra igaz. Bár biztosan minden szem rád szegeződne, ha a 70-es 80-as évek hatalmas boomboxát cipelnéd a válladon, de a fesztiválon mégiscsak kényelmesebb, ha a brutális hangélményt egy tenyérbe illő vagy maximum egy közepes táska méretű Bluetooth hangfal adja.

+1 Praktikus, testreszabható külső – hiszen fontos, hogy az órád is belesimuljon az outfitedbe, akármit is viselsz éppen. A könnyen cserélhető szíjakkal mindig az aktuális koncerthez igazíthatod a megjelenését, a szilikon szíjak pedig még a hőségben is igazán praktikus, kényelmes viseletet nyújtanak.

Fotó: Getty Images