A legújabb okosóra vigyáz az egészségünkre

2018. május 27.
Már az óránk is tud rá figyelni, hogy még egészségesebben éljünk. A Fitbit legújabb okosórája, a Fitbit Versa megérkezett Magyarországra.

A Versa a Fitbit legkönnyebb fém okosórája kényelmes kialakításával, akár több mint 4 napos üzemidővel, népszerű okos funkciókkal, fejlett egészség és fitnesz megoldásokkal inspirál arra, hogy mindenki a legtöbbet hozza ki életéből – ráadásul teszi mindezt elérhető áron.

Az Androidos telefont használók közvetlenül küldhetnek a Fitbit Versa és a Fitbit Ionic órán keresztül válaszokat a kapott üzeneteikre. A funkció akár öt, előre beállított, maximum 60 karakteres gyors válasz elküldését teszi lehetővé például a WhatsApp-on vagy a Facebook Messengeren keresztül.

Női egészségkövetés: A női felhasználók számára a Fitbit applikációjában elérhető funkció a menstruációs ciklus és a különféle tünetek rögzítését teszi lehetővé, megkönnyítve ezzel a menstruációs ciklus követését, úgy, hogy egy helyen ad átfogó képet a nők egészségi és erőnléti állapotáról. A Versa és Ionic okosórák felhasználói közvetlenül az eszközön is láthatják majd vonatkozó adataikat.

A Fitbit OS 2.0 operációs rendszerrel működő Versa a napi és heti adatokat még könnyebben követhetővé teszi, motivációs üzenetekkel, tippekkel és trükkökkel ösztönöz mozgásra, és segít abban, hogy elérjük céljainkat. Fejlett egészségügyi és fitnesz funkciói között olyan megoldásokat találunk, mint a személyre szabott edzések a Fitbit Coach  segítségével, a folyamatos pulzuskövetés, a több mint 15 különböző mozgásforma felismerése és követése, az 50 méteres vízállósággal támogatott úszáskövetés, és az automatikus alvásfigyelés.

„A Versa új funkcióival olyan társat jelent a mindennapokban, ami az általános jó közérzetet és a rendszeres mozgást támogatja. A mozgásra fókuszálva terveztük, ami az okos egészségügyi funkciókkal kiegészülve segíti a használókat abban, hogy teljes és egészséges életet éljenek. Éppen ezért hiszünk abban, hogy a Fitbit Versa olyan okosóra, ami mindenkinek való” – mondta Rares Florea, a Fitbit közép- és kelet-európai piacokért felelős menedzsere.

Az Android felhasználók számára elérhető gyors válaszok mellett a Versa minden olyan funkcióval bír, amire csak szükség lehet. A Fitbit applikációban összegezve érhetők el az adatok, és követhetők a trendek. Megjelennek rajta a naptár, hívás és üzenet értesítések. A Fitbit App Gallery-n keresztül több mint 700 applikáció elérhető, köztük fejlesztői és Fitbit Labs appok. Számos óraszámlap választható hozzá, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. A Fitbit Pay-jel lehetővé teszi a tárca nélküli fizetést (15 ország több mint 60 bankja által támogatva). Letölthetjük rá a kedvenc zenéinket, valamint Deezer lejátszási listáinkat, amelyet Bluetooth-os fülhallgató segítségével mobiltelefon nélkül is hallgathatunk. Mindehhez pedig a Versa több mint négy napos üzemidőt, más Fitbit eszközökkel és Android, iOS és Windows kompatibilitást kínál.