Szezonzáró hétvége kézműves sörökkel

2019. szeptember 26. |

Szeptember 28-án és 29-én karibi hangulatú, vízparti környezetben zárhatjuk a szezont. Most a kézműves söröké lesz a főszerep és mellettük a sörfesztiválok klasszikus ételei mellett a Lupa-tó vendéglőinek változatos fogásait is megkóstolhatjuk.

Szeptember utolsó hétvégéjén – hagyományteremtő szándékkal, és nem hagyományos környezetben – egy rendhagyó sörfesztiválon búcsúzhatunk a nyártól a Lupa-tavon. A sörpados-sörsátras fesztiváloktól eltérően a Lupa SzeptemBeer Feszt a pálmafás, fehérhomokos, karibi hangulatot idéző Lupa Beach adja a díszletét. A kínálatban az Ital Magyarország által forgalmazott kézműves sörök és a sörfesztiválokon megszokott bajor ételek mellett természetesen ott lesz a Lupa büfésorának felhozatala is. A hazai kisüzemi sörfőzdék közt itt lesz majd a Hedon, a Horizont, a Hübris kínálata, de kóstolhatjuk majd a cseh Lobkowicz Group Platan 10° világos lager​ sörét is.

A változatos programok is tarkítják a sörfesztivált a fúvószenekartól a sváb táncegyüttesig, a hagyományos német és szlovák dallamoktól az örökzöld tánczenékig. A műfajok palettája is igen széles lesz a swingtől a sramli zenén át a texasi blues-rockig. A rendezvény szervezői a gyermekes családokra is gondoltak: míg a szülők a “tengerparti” sörfesztivál kínálatát ízlelgetik, az apróságokra vigyázó szemek figyelnek a gyermekmegőrző területén. A kétnapos fesztet vasárnap este 20 órakor egy tűzijáték is színesíti.

Szintén rendhagyó egy sörfesztiválon, hogy csatlakozik egy exkluzív kagylóest is a kínálathoz, ahol ezúttal – a bor mellett – sörrel is elkészítik a “tengerek mennyei eledelét”, a kagylót. “Mikor, kagylót kóstolunk, felébredünk mély álmunkból és egy olyan világba érkezünk, mely túlmutat helyen és időn” – meséli Szabó Péter oszrtigasommelier, halspecialista, a Myfish tulajdonosa, aki korábban egy 60 kilogrammos kardhal felbontásával és elkészítésével hívta fel a figyelmet a Lupa Beach izgalmas gasztronómiai kínálatára. “Szakértői vagyunk a kagylóknak, szeretjük az embereket boldoggá tenni és úgy véljük a legteljesebb dolog az életben, ha ez a két dolog összekapcsolható” – teszi hozzá a halszakértő, aki a kagylóestre várja mindazokat, akiket összeköt a kagylók szeretete és az ismeretlen utáni vágyódás. “A szombati, workshoppal egybekötött kagylóesten, most nem csak fehérborral, hanem az ír ínyencek egyik nagy klasszikusával, a barnasörrel is el fogjuk készíteni kagylótáljainkat” – avat be a részletekbe Szabó Péter.

A SzeptemBeer Feszt mindkét nap 11-től 23 óráig tart, a belépés ingyenes.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen! csipkebogyó

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen!

Miért olvasd el ezt most hangosan? felolvasás

Miért olvasd el ezt most hangosan?