Szezonzáró hétvége kézműves sörökkel

2019. szeptember 26.
Szeptember 28-án és 29-én karibi hangulatú, vízparti környezetben zárhatjuk a szezont. Most a kézműves söröké lesz a főszerep és mellettük a sörfesztiválok klasszikus ételei mellett a Lupa-tó vendéglőinek változatos fogásait is megkóstolhatjuk.

Szeptember utolsó hétvégéjén – hagyományteremtő szándékkal, és nem hagyományos környezetben – egy rendhagyó sörfesztiválon búcsúzhatunk a nyártól a Lupa-tavon. A sörpados-sörsátras fesztiváloktól eltérően a Lupa SzeptemBeer Feszt a pálmafás, fehérhomokos, karibi hangulatot idéző Lupa Beach adja a díszletét. A kínálatban az Ital Magyarország által forgalmazott kézműves sörök és a sörfesztiválokon megszokott bajor ételek mellett természetesen ott lesz a Lupa büfésorának felhozatala is. A hazai kisüzemi sörfőzdék közt itt lesz majd a Hedon, a Horizont, a Hübris kínálata, de kóstolhatjuk majd a cseh Lobkowicz Group Platan 10° világos lager​ sörét is.

A változatos programok is tarkítják a sörfesztivált a fúvószenekartól a sváb táncegyüttesig, a hagyományos német és szlovák dallamoktól az örökzöld tánczenékig. A műfajok palettája is igen széles lesz a swingtől a sramli zenén át a texasi blues-rockig. A rendezvény szervezői a gyermekes családokra is gondoltak: míg a szülők a “tengerparti” sörfesztivál kínálatát ízlelgetik, az apróságokra vigyázó szemek figyelnek a gyermekmegőrző területén. A kétnapos fesztet vasárnap este 20 órakor egy tűzijáték is színesíti.

Szintén rendhagyó egy sörfesztiválon, hogy csatlakozik egy exkluzív kagylóest is a kínálathoz, ahol ezúttal – a bor mellett – sörrel is elkészítik a “tengerek mennyei eledelét”, a kagylót. “Mikor, kagylót kóstolunk, felébredünk mély álmunkból és egy olyan világba érkezünk, mely túlmutat helyen és időn” – meséli Szabó Péter oszrtigasommelier, halspecialista, a Myfish tulajdonosa, aki korábban egy 60 kilogrammos kardhal felbontásával és elkészítésével hívta fel a figyelmet a Lupa Beach izgalmas gasztronómiai kínálatára. “Szakértői vagyunk a kagylóknak, szeretjük az embereket boldoggá tenni és úgy véljük a legteljesebb dolog az életben, ha ez a két dolog összekapcsolható” – teszi hozzá a halszakértő, aki a kagylóestre várja mindazokat, akiket összeköt a kagylók szeretete és az ismeretlen utáni vágyódás. “A szombati, workshoppal egybekötött kagylóesten, most nem csak fehérborral, hanem az ír ínyencek egyik nagy klasszikusával, a barnasörrel is el fogjuk készíteni kagylótáljainkat” – avat be a részletekbe Szabó Péter.

A SzeptemBeer Feszt mindkét nap 11-től 23 óráig tart, a belépés ingyenes.