We love… kedvenceink a héten – Bobák Szilvia

2019. október 04. |

Új rovatunkban minden héten eláruljuk nektek, mik a mi személyes kedvenceink, legyen szó filmről, programról, szépségtermékről vagy épp egy helyről, könyvről, ruhadarabról. Hogy jobban megismerjétek a Marie Claire csapatát. Ezúttal online szerkesztőségünk tagja, Bobák Szilvia osztja meg veletek favoritjait.

A legjobb: Haslinger csokoládés sampon 

Elméletileg minden elvemmel ellenkezik ez a német ökosampon, gyakorlatilag viszont ez az, amit felvásárolnék egy kartonnal, ha valaki azt mondaná, megszűnik a Haslinger manufaktúra. A márka csokis samponja ugyanis egyben tusfürdő is, ami azért erősen gyanúra adhatna okot. Meg hát csokoládés, ami lehetne borzalmasan gejl és fölösleges dolog is, de szerintem mégsem az. A hajamon samponként kiválóan habzik, utána körülbelül balzsamra sincs szükség a mézkivonatnak és a mandulaolajnak köszönhetően és a következő hajmosásig visszafogott, picit édes illat marad a csokoládéból. Egyébként az illat inkább keserű csokoládéra hajaz, nem a klasszikus, émelyítő tejcsokira. Utazáskor, szorult helyzetben persze tusfürdőként is teszi a dolgát, bár bevallom, nem nagyon pazarolom az egész testemre ezt a nektárt.

 

Isteni eszencia: Eminence Facial Recovery Oil 

Mindig is utáltam, amikor csodatermékként állítanak be valamit a reklámokban, de mióta használom az Eminence slágertermékét, a Facial Recovery olajat, azóta én is csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla. Miután felviszem a reggeli vizes bázisú arckrémemet, cseppentek néhány cseppet belőle az arcomra, kiegészítem szemkörnyéken két körömhegynyi szemkörnyékápolóval, teszek-veszek pár percet amíg beszívódik, majd rendre azt veszem észre, hogy igazából már nem is kell alapozó az arcomra. Nem véletlen ez a szépségmágia, a biodinamikus forrásból származó olaj kulcsösszetevője a muskotályzsálya és a ylang ylang olaj sok-sok vitaminnal dúsítva, mely istenien kiegyenlíti a bőrszínemet és természetes ragyogást ad neki. Tényleg.

Éteri finomság: a TLV eatery humusza

Egy jó humuszért a világ végére is elmennék, de szerencsére a legjobbért csak a belvárosba kell beutaznom. Igazi humuszspecialistaként messziről kiszagolom a legkrémesebb, legjobban fűszerezett, legjobb tahini-csicserikrém aránnyal rendelkező tálakat, a TLV eatery humusza mindezt gyönyörűen abszolválja. Isteniek a humuszhoz illesztett friss zöldségek, a falafel, a koktélok, imádom a régi izraeli plakátokat a falon, a csinos bárpultot és a nemzetközi vendégsereget is. Ha egyszer elvesznék, mindenképpen itt kezdjétek a keresést.

A legjobb olvasmányélmény: Daniel Kehlmann Tyll című regénye

Az idei nyár legnagyobb olvasásélménye számomra kétség kívül a Tyll volt. Kehlmann különös prózavilágáról már sokat olvastam, de ez volt az első regény, amibe bele is vetettem magamat – történetesen a horvát tengerparton… A pikareszk, posztmodern regény és a történelmi tanulmány határmezsgyéjén ingadozó könyv hihetetlenül plasztikusan, hitelesen és regényes fordulatokkal teszi élővé az olvasó számára a Harmincéves háború korát. Elevenné válik Kehlmann regényében minden, amiről eddig csak száraz tanulmányokban olvashattunk, anélkül, hogy bármit feláldozna a szerző a történelmi hűség oltárán, sőt, fel is mutat olyan finom észrevételeket, melyekre egy tanulmányban aligha lenne lehetőség. Ne olvassátok metrón, mert elfelejtetek majd időben leszállni!

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Az ovuláció 4 meglepő jele ciklus

Az ovuláció 4 meglepő jele