Betűvető, izgalmas ABC tanulás 10 videós dalcsokorral

2019. november 24.
A Betűvető egy olyan 10 dalból felálló videóalbum, amely segítségével a magyar ABC 24 betűjét 10 szóvá gyúrva, szerethető dallamokon keresztül sajátíthatják el, és gyakorolhatják a kicsik.

Az ABC betűinek elsajátítása sok kisgyerek számára komoly kihívást jelent. A Betűvető gyerekprojekt épp ezt a folyamatot, a betűk tanulását szeretné megkönnyíteni és élvezhető, játékos folyamattá tenni.

A projekt első 4 dala tavaly év elején jelent meg, mostanra pedig egész (35 perces anyagnyi) flottává duzzadt a videós albumuk. Lényegében most érték el a teljes, tervezett videószámot, 6 új dal bővültek, de a 4 régi dalt is újraforgatták.

10 dal 10 szó

A több mint 150 rajzból, 72 ezer fotóból összefűzött képkockákon a magyar ABC 24, leggyakrabban előforduló betűje jelenik meg. A betűkből az alkotók 10 szót gyúrtak, amit 10 dalon keresztül mutatnak be a kicsiknek.

A célcsoport elsősorban az 5-8 éves korosztály, akik a zenés, rajzos, játékos videók segítségével magabiztosabban léphetnek be a betűk birodalmába. A videókkal a készítők elmondásuk szerint „a betűk megismerését és felismerésük elsajátítását próbálják megkönnyíteni az írás-olvasással ismerkedő kicsik számára”.

A produkció hátterében az Artisjus-díjas dalszövegíró, Orbán Tamás áll (ő jegyzi egyszemélyben a dalt és a videókat is), ő a projekt kiötlője és megvalósítója. És ami pedig a zenei hátteret illeti: a dalokat Juhász Attila hangszerelte, Bakó Krisztina énekelte.

A videókban szereplő rajzokat a Szaffiban és a Hercegnő és a koboldokban is közreműködő grafikus, Bulyáki Zsuzsanna, készítette.