Hogy néz ki az egyes csillagjegyek könyvespolca?

2019. szeptember 10.
Bár egyszerűnek tűnik esztétikusan elrendezni a könyveinket, mégsem olyan könnyű feladat. Szerencsére a csillagok segítenek, hogy olyan legyen a könyvespolcunk, amivel igazán elégedettek leszünk.

Ha a szem a lélek tükre, a könyvespolc a személyiségünké. Hiszen mi mondana el többet rólunk, mint a könyvek, amiket olvasunk. A csillagjegyünk pedig arról is árulkodik, hogy néz ki a könyvespolcunk.

Kos: többfunkciós polcok
A legszorgalmasabb csillagjegy nem tulajdonít nagy jelentőséget a külsőségeknek. A lakberendezésben pont olyan dinamikus, mint minden másban. Nála nincs olyan, hogy csupán egy funkciója van a tereknek. Az ő könyvespolca minibár vagy zeneállomás is egyben.

Bika: egytónusú
A Bikák számára két dolog fontos, ha dizájnról van szó: a szépség és a természetes árnyalatok. A könyvespolcát is úgy rendezi el, hogy az egymás mellé kerülő könyvek mérete és színe harmonizáljon. A Bika az a csillagjegy, aki még arra is hajlandó, hogy egyforma csomagolásba bújtassa a könyveket, hogy még harmonikusabb legyen a hatás, ám ez lehet hogy szép, de korántsem praktikus megoldás.


Ikrek: könyvtáros-sikk
A csapongó természetű Ikrek sok könyvet elkezdenek, de ritkán fejezik be őket. Rengeteg könyvük van, amit aszerint rendeznek csoportokba, melyik kötetnek értek a végére, és melyik az, amelyik még olvasásra vár. A minél több, annál jobb elvét vallják a könyvekről, igazi gyűjtők.

Rák: fotógaléria
Az élet minden területén a család és a barátok állnak az első helyen a csillagjegy szülötteinél. Nem bonyolítják túl a könyvek felhelyezését a polcra, viszont az biztos, hogy telepakolják fényképekkel a szabadon maradó polcszéleket.

Oroszlán: tapétázott polcok
Szereti az otthonát is stílusossá tenni az Oroszlán, így látványos tapétával borítja be a polcok hátulját és fényekkel teszi még karakteresebbé a bútordarabot. Nem pakol sok könyvet a polcokra, nehogy eltakarják a menő dizájnt.

Szűz: minimalista
Milyen könyvespolcról beszélünk? A Szüzek számára a látható zsúfoltság egyenlő a lelki zsúfoltsággal, így ők nem halmoznak fel papírkönyveket, inkább az elektronikus változatot választják.

Mérleg: színek szerint csoportosítva
A Mérleg mindig egyensúlyra és szépségre törekszik. Ő az, aki a szivárvány színei szerint rendezi el a könyvespolcát, hiszen számára a vizuális harmónia mindennél fontosabb.

Skorpió: zárt szekrény
A titokzatos Skorpiók nem szeretik kiállítani a könyveiket. Ők inkább zárt szekrénybe pakolják azokat a köteteket, melyek túl sokat árulnának el róluk a kíváncsi látogatóknak.


Nyilas: ritkaságok tárháza
A Nyilasok az utazás szerelmesei, és sosem térnek haza szuvenírek, talizmánok és emlékek nélkül. A könyvespolcukat is arra használják, hogy megmutassák a világ minden tájáról hazavitt különleges kincseiket.

Bak: ABC-sorrendben
A Bakok mindent szeretnek katonás rendben tartani, nincs ez másként a könyvespolcukkal sem. A könyveik ABC-rendben sorakoznak a polcokon. Máskülönben hogyan találnák meg a másodperc törtrésze alatt a kedvenc novelláskötetüket?

Vízöntő: szertelen
A csillagjegy szülöttei szívesebben mennek el otthonról, próbálnak ki egy új éttermet, minthogy otthon pakoljanak. Így a könyvespolc rendezgetésére sem fordítanak túl nagy energiát, oszlopba rendezik a sarokba a köteteket, és ráfogják, hogy ez a bohém művészsikk.

Halak: műterem
Ha valaki olyan tehetséggel van megáldva, mint a halak, a polcaikon sem a könyvek dominálnak, hanem a szobrok és más műalkotások. Könyveik is inkább művészi inspirációként szolgálnak.

Fotó: Unsplash