8 tuti ajándéktipp karácsonyra

2019. december 05.
Bloggerünk, PandArte minden évben összegyűjt néhány tuti karácsonyi ajándéktippet, ez pedig természetesen most sincsen másképp!

A világ legfinomabb macaronja, díszcsomagolásban!

A világ legfinomabb macaronjait szerintem a Chez Dodo macaron manufaktúrában kaphatjátok, én időközönként betárazok egy díszdobozos verziót, hogy kényeztessem magamat, tökéletes karácsonyi ajándék lenne a számomra is. Most itt a karácsonyi kiadás, amit Dóri kutyusa, Bread inspirált! A mesés díszdobozok párizsi art deco hangulatot idéznek, a szokásos Chez Dodos letisztultsággal ötvözve. Ami idén extra meglepetés, hogy egy új 6-os dobozkával is bővül a kollekció, illetve a kollekció különleges részeként haza lehet vinni a világ legcukibb bögréjét és vászontáskáját is. 0191112_gl8_0528_1.jpg

0191119_gl8_2181_1.jpg

Egy kis natúr kozmetikum, férfiaknak is!

Ez az ötlet azért tetszett meg annyira, mert nemcsak szuper natúr kozmetikumok vannak benne, még férfiaknak is, hanem tartozik hozzá egy gyönyörű neszeszer is, ami szintén magyar kézműves termék.

Az ArtNatura egyébként egy nemrég indult magyar családi vállalkozás. A 100%-ban természetes, magas hatóanyagtartalmú natúrkozmetikumok megálmodója, kifejlesztője Katona Évi, aki jogász és kozmetikus végzettséggel rendelkezik, így mind a kozmetikumokat érintő jogszabályi útvesztőket, mind a bőrtípusok jellemzőit nagyon jól ismeri. A párja készíti a termékek csomagolásait és felel a márka megjelenéséért.

„A vásárlóinkhoz kizárólag ellenőrzött termékek jutnak el, hiszen készítményeink mindegyike laboratóriumi vizsgálatokon esik át, mielőtt a webshopba bekerül. Mind a készítés, mind a csomagolás során óriási hangsúlyt fektetünk az újrahasznosításra és az újrahasznosíthatóságra. Ilyen termékünk például a Magyarországon elsőként komposztálható papírcsomagolásban készített natúr dezodor.” A férficsomag tartalma például, amit szürke neszeszerben kaphattok meg: borsmentás habkrém, forest natúr dezodor és egy férfi fürdőszappan! A nőit is megtaláljátok itt! 

artnatura-unnepi-neszeszer-noi-kicsi-.jpg

artnatura-unnepi-neszeszer-ferfi.jpg

Fűszeres illatkompozíciók!

Én eddig bárkinek adtam Greenway Candle gyertyát ajándékba, mindenki imádta! Nem is lehet nem imádni, hiszen elképesztő illatokkal kényeztet minket Csapó Ildi, aki ráadásul mindig mellétesz még valami olyan extrát a csomagok mellé, amiknek már végképp nem lehet ellenállni. Ilyen például ez a Boldog Karácsonyt ajándék doboz, amibe ti választhatjátok ki, milyen illatú szójagyertyákat szeretnétek tenni. „A kézzel készült, egyedi gyertyák üvegben, termésekkel körülölelve, díszdobozba csomagolva, pamut szalaggal és ajándékkártyával átkötve érkeznek Hozzád, hogy a csomagolással se kelljen bajlódnod.” Igazi telitalálat!

greenway-szojagyertya-karacsony-doboz-classic_04.jpggreenway-szojagyertya-karacsony-doboz-classic_02.jpg
Tuti receptkönyvek,  amikkel még az UNICEF-et is támogatod!

Nagyon büszke vagyok a barátnőimre, akik szintén álmodnak és maradandót alkotnak, ilyen például Szabó Jucus is, az 5 hozzávaló bloggere és alapítója. Öt és fél éve, gyermekei születése után az online marketing területről a családbarátabb blogolásra váltott. Blogján keresztül nap, mint nap segíti a kevés idővel rendelkező, de főzni vágyó nőket. Olyan ételeket készít, amik gyorsak, kevés, de friss hozzávalóból készülnek, és nem szükséges az elkészítésükhöz órákat a konyhában tölteni. Anyukaként saját tapasztalataival, és bevált ötletekkel segít, hogy a válogatós gyerekekkel, hogyan szeressék meg az evést és a főzést. Két könyve is van már, az egyik az 5 hozzávalós vacsorák, a másik az 5 hozzávalós reggelik, én mindkettőt imádom és rendszeresen használom.

Újdonsült Unicef bajnokként a gyermek alultápláltságra hívja fel a figyelmet, mely sajnos Magyarországon is komoly probléma, sokan nem is tudják, hogy a nem a mennyiség, hanem a minőségi tápanyagbevitel a kulcsfontosságú. Az 5 hozzávalós reggelik és vacsorák könyveiben számos olyan étel receptje található, amivel az egész család számára jól indulhat és végződhet a nap. Az UNICEF bajnok programhoz összeállított egy csomagot, mely mindkét könyvét és egy vászon táskát is tartalmaz, s melynek megvásárlásával az UNICEF munkáját is támogathatod.

unnamed_46.jpg

50255230_2178475195531051_4517122563830185984_o.jpg

Karórák – 3D nyomtatással!

A Visel Designos fiúknál is kígyózott a sor a WAMP-on a múltkor, nem csodálom, hiszen nagyon jó karórákat készítenek, mégpedig 3D nyomatatással! Készen is vásárolhatsz tőlük, de ami a legjobb, teljesen egyedit is tervezhetsz az oldalukon, bárkinek, még magadnak is!

69876985_1155852524617931_6132076618413244416_o.jpg

72574347_1183542425182274_9091323370418470912_o.jpg

Anti-határidőnapló 2020

Nekem évek óta ilyen a határidőnaplóm, az idei design pedig különösen tetszik! Kétféle méretből is választhattok, én jövőre most a nagyobbat szemeltem ki!

Azért rohanunk, hogy ne maradjunk le a fontos dolgokról, vagy azért maradunk le a fontos dolgokról, mert rohanunk? A Slow Budapest anti-határidőnaplójával a túltervezést és az ezzel járó hajszoltságodat tudod csökkenteni a 2020-as évben is. Ezzel a Magyarországon egyedülálló naplókoncepcióval a felgyorsult világ kihívásaira szeretnének megoldásokat mutatni neked az alkotók. Azért jött létre, hogy könnyebben visszatalálj a természetes, örömöt adó tempódhoz, a családdal töltött meghitt pillanatokhoz, a feltöltő és mosolyt hozó mindennapokhoz. Ezt a zseniális ötletet itt találod!

img_4899.JPG

090bac20-dcd0-4176-8eaa-bb45213b84ba.JPEG

Finomságok a Bazsalikomos kertből

Szabó Jucus után másik alkotó barátnőm, akire nagyon büszke vagyok ( persze vannak többen is, de nem tudok itt most mindenkit felsorolni:), Beh Mariann, aki évről évre minden ősztől, finom, természetes és egészséges teakeverékekkel, fűszersókkal kényeztet mindenkit a Bazsalikomos kertből. Ezeket sok hazai boltban és kávézóban megtaláljátok, de érdemes megismerni a Kert konyhája című könyvét is, ami most lett egy éves!

Ez az egyik legszebb és legbájosabb könyv, ami ráadásul tartalmilag is eltér a megszokott receptkönyvektől! Mariann kertészmérnök, gyerekkora óta a természetben érzi magát igazán otthon. Kertjében egyedülálló módon kezdte el megmutatni a fűszer- és gyógynövények, vadon termő ehető növények és ehető virágok felhasználásának sokszínűségét. A könyvben Mariann mesél az ehető növények termesztéséről, gyűjtéséről, feldolgozásáról, ír saját pestójáról, herbateáiról, és megosztja a négy évszak alapanyagaiból készült 48 receptjét is.

72398242_2496752527278251_3597705262737129472_n.jpg

 

Kell egy ODU!

Hát én nagyon terveztem, hogy eljutunk idén ebbe a hangulatos házikóba, de sajnos még nem sikerült… Szóval, van Verőcén az ODU House, ami egy finom ízléssel kialakított, egyedi belső terekkel és kreatív megoldásokkal megáldott kis ékszerdoboz a dunakanyar felett!  Páratlan panorámájával kiemelkedő helyen van a környékbeli vendégházak között. 11 férőhelyes, így ideális helyszín családi összejövetelek, kisebb baráti társaságok és a meghitt hangulatot kedvelők számára. Egész évben várja vendégeit, így szuper ajándék ötlet lehet Karácsonyra egy ajándékutalvány ebbe a mesevilágba!

pc0b2942.jpg

odu_veroce_foto_002.jpg

odu_winter_coming1.jpg

Még több szuper ajándéktippért kattints

PandArte oldalára!